افزایش بی رویه قیمت لبنیات ، ماست و پنیر هم لاکچری می شوند؟

به گزارش مجله استخدام جدید، قیمت لبنیات روز به روز افزایش می یابد و دیگر نمی توان مهمان ناخوانده را با تعارف دور هم یک لقمه نان و پنیر می خوریم نگه داشت و لبنیات در سبد غذایی اشرافی و گران قرار گرفته است.

افزایش بی رویه قیمت لبنیات ، ماست و پنیر هم لاکچری می شوند؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از مهر، قدیم ترها مهمان سرزده که می آمد، وقتی شام آماده نبود و می خواستند با غذای ساده تعارفی بنمایند، می گفتند: آقا حالا یه نون و پنیر دور هم می خوریم. اما حالا با یک چرخ ساده در بقالی و سوپرمارکت ها و دیدن قیمت ها متوجه می شویم که دیگر ماست و پنیر و کشک و دوغ جز مواد غذایی ساده نیستند؛ بلکه باید آنها را در سبد مواد غذایی لاکچری قرار داد! نمونه اش حرف های احمد آقای بازنشسته در یک مهمانی خانوادگی است که با خانمش این طور تعریف می نمایند: ما خودمان ماست کم می خریدیم و معمولاً با شیر ماست درست می کردیم، اما همان هم بالاخره یک ظرف کوچک ماست می خواهد، خود شیر هم که گران شده! کلاً ماهی دو بار شیر کیسه ای می خریم؛ یک بار ماست درست می کنیم، یک بار هم شیر را مصرف می کنیم.

این حال و روز خیلی از خانواده های ایرانی است. یخچال های خلوت مغازه ها هم نشان می دهد که گویا خیلی ها در همین شرایط مشترک به سر می برند!

اگر در همین روزها برای خرید شیر به بقالی محله رفته باشید، دلیل این خلوتی را متوجه می شوید؛ خصوصاً از روی تاریخ انقضای گذشته شیرها که معمولاً با جمله آقای فروشنده همراه می گردد: اون چند تا کناری ها تاریخ دارد. و انگار از تعجب کردن شما که در چشمانتان از بالای ماسک معلوم است ناچار می گردد که توضیحات تکراری را دوباره بگوید: از بس روز به روز قیمت ها تغییر می نماید و بالا می رود، مردم کمتر خرید می نمایند، خیلی از شیرها هم می ماند و تاریخ انقضایشان می گذرد.

و اگر کنجکاوی شما بیشتر گردد، ادامه می دهد: محصولات لبنی را که تاریخ انقضا ندارند خود شرکت مرجوع می نماید. حالا نمی دانم چه کاری با آنها می نمایند ولی به جای آن ها، بار جدید به ما می دهند.

همین می گردد که وزارت بهداشت هشدار می دهد مصرف لبنیات در برخی خانوارها هفتگی یا ماهانه شده است! ماجرا از این قرار است که جلال الدین رزاز، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع کشور، در 19 خرداد ماه، میزان مصرف سالیانه هر نفر ایرانی از شیر و لبنیات را بین 65 تا 70 لیتر اعلام نموده که این آمار در کشورهای توسعه یافته حدود 200 لیتر است؛ البته این آمار مربوط به خرداد ماه است و با اخباری که هر چند روز مبنی بر افزایش قانونی و غیرقانونی لبنیات شنیده می گردد و هیچ نهادی هم گردن نمی گیرد، لابد مصرف سرانه لبنیات از این هم کمتر شده و خواهد شد! مصداق این حرف ها را باید در دل شهر پیدا کرد. آقا مسعود فروشنده است و درددل هایش درباره قیمت های عجیب لبنیات زیاد است. او می گوید: قیمت برخی از اقلام مثل پنیر خامه ای که 4,000 تومان بوده، هفته پیش شده 7,000 تومان و امروز ویزیتور برای ما 9,000 تومان فاکتور نموده! یا شیری که 3,200 تومان بوده شده 3700 تومان! آن هم در عرض یک روز....

اگر افزایش قیمت به همین روال پیش برود، در چند سال آینده خبری از ایرانی های رشید و چهارشانه نیست؛ چراکه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع کشور این را هم گفته که اگر مصرف شیر و لبنیات کاهش پیدا کند، علاوه بر کوتاه شدن قد فرزندان در 10 تا 20 سال آینده، شاهد بیماری هایی نظیر پوکی استخوان و راشیتیسم خواهیم بود؛ که هزینه های بیماری های ناشی از درمان کمبود مصرف لبنیات به مراتب بالاتر است.

  • لبنیات در جنگ با کرونا

در اوایل شیوع ویروس کرونا در شبکه های مجازی شایعه شده بود که مصرف شیر برای کرونا مضر است و می گفتند کرونا به وسیله مصرف فرآورده های لبنی به انسان منتقل می گردد! این در حالی بود که سازمان بهداشت جهانی بارها گفت که ویروس کرونا به وسیله خوردن و آشامیدن منتقل نمی گردد!

اما از آنجا که در فضای جدید، حجت آخر را شبکه های اجتماعی تمام می نمایند، باز هم شایعات رتبه اول را گرفت و زورش چربید! همین شایعه مزید بر علت شد تا مدتی مصرف لبنیات از قبل هم کمتر گردد. هنوز چند وقت نگذشته بود که کرونا به شیر هم رحم نکرد و یکی دیگر از قربانیان کرونا، شیر بود! و تمام این اتفاقات در حالی رخ می داد که مثلاً نگین نوری دانشیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در مصاحبه هایش گفته بود: هیچ گونه گزارشی مبنی بر انتقال ویروس کرونا به وسیله شیر به انسان وجود ندارد، و انتقال ویروس از انسان به انسان است.

هر موقع بحث از هر آلودگی پیش می آید، مصرف شیر به شدت توصیه می گردد، در خصوص کرونا هم تحقیقات نشان داده که مصرف لبنیات پاستوریزه به دلیل این که منبع بسیار غنی از کلسیم و ویتامین B2 است، در کنار سایر مواد غذایی دارای ویتامین های گروه E، D وC در سبد غذایی روزانه می تواند با بالا بردن قدرت دفاعی بدن، به مقابله و پیشگیری از بیماری کووید 19 یاری کند.

آن چیزی که در خصوص مصرف شیر بسیار مهم است رعایت مقررات بهداشتی در تمامی مراحل است. حرارت دیدن شیر مهمترین عامل نابودی انواع آلودگی ها از شیر است و خیال ما را راحت می نماید که می توانیم با خیال راحت شیر مصرف کنیم.

  • ظرف های ماست دکوری

اگر یادتان باشد، چند ماه پیش، قبل از کرونا، برخی ها کلیپ های طنزی ساخته بودند که شخصی در مغازه می رفت و می پرسید: این پنیر تبریزی هاتون کیلویی چند است؟ و همزمان کمی از آن می چشید. فروشنده قیمت نسبتاً بالایی می گفت و مشتری هم جواب می داد: حالا که هوس کردم و نمی توانم یک کیلو بخرم حداقل 5 هزار تومن پنیر به من بدهید. در جواب فروشنده هم می گفت: همون که چشیدی 5 تومان بود! گویا سازندگان آن کلیپ خوب آینده را پیش بینی نموده بودند. گرچه این روزها دیگر این طنز هم جواب نمی دهد. احتمالاً اگر هر یک از ما انگشتمان به نوک چاقوی پنیرهای خوب و گران قیمت بخورد، باید 5 هزارتومن کارت بکشیم.

اگر دولت مجدداً برای محصولات لبنی یارانه در نظر نگیرد و جلوی افزایش غیرقانونی محصولات توسط کارخانه ها گرفته نگردد، دیگر کته ماست که غذای خوشمزه روزهای بی خورشتی بود، غذای گران به حساب می آید یا دیگر خبری از ماست و خیار کنار بشقاب استانبولی نیست و باید سبزی را جایگزین آن کنیم! اگر مهمان سرزده هم به خانه آمد و چیزی برای پذیرایی شام در خانه نبود، باید خیلی محترمانه و غیرمستقیم از خداحافظی او، استقبال گرم کرد!

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 11 مهر 1399 بروزرسانی: 11 مهر 1399 گردآورنده: estekhdamjadid.ir شناسه مطلب: 1209

به "افزایش بی رویه قیمت لبنیات ، ماست و پنیر هم لاکچری می شوند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش بی رویه قیمت لبنیات ، ماست و پنیر هم لاکچری می شوند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید