گسترش روابط گردشگری ایران و اسپانیا، در جهت عبور از مسائل موجود، متحد و همراه ایران هستیم
به گزارش مجله استخدام جدید، رئیس کنفدراسیون آژانس های گردشگری اسپانیا گفت: امیدوارم با قدرت و حضور پرشور آژانس های مسافرتی بتوان از مسائل عبور کرد، در این راه ما متحد و همراه شما هستیم و در پی تفاهم نامه هایی که بین دو کشور امضاء می گردد، آماده همکاری بیش از پیش به منظور پیشبرد اهداف گردشگری متقابل هستیم.
اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات انواع ویزای کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای کانادا، ویزای مالتی 5 ساله با دعوتنامه معتبر دریافت کنید.
به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی کانون جهان گردی و اتومبیل رانی، نشست گسترش روابط گردشگری ایران و اسپانیا 25 بهمن ماه 98 در هتل لاله تهران و به میزبانی کانون جهان گردی و اتومبیل رانی با حضور مدیرعامل و مدیر گردشگری و صنایع دستی کانون جهان گردی و اتومبیل رانی، رئیس و معاون رئیس کنفدراسیون آژانس های گردشگری اسپانیا، معاون سفیر اسپانیا در ایران، رئیس انجمن صنفی آژانس های هوایی و مسافرتی ایران، رئیس موزه ملی ایران، سرپرست امور بین الملل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مدیر بخش اروپایی شرکت هواپیمایی ماهان، معاون گردشگری شهرداری تهران، مدیرعامل هلدینگ گردشگری تأمین اجتماعی (هگتا)، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران، مدیرگردشگری شورای عالی مناطق آزاد ایران و جمعی از فعالان صنعت گردشگری کشور برگزار گردید.
حسین اربابی، مدیرعامل کانون جهان گردی و اتومبیل رانی در این نشست با ابراز خرسندی از روابط فرهنگی خوبی که میان اسپانیا و کشورمان از گذشته تابه حال برقرار است، گفت: این روابط و اتفاقات که ریشه در تاریخ و تمدن دو کشور دارد در آینده نیز تداوم خواهد داشت.
او با اشاره به نزدیکی بسیار زیادی که بین دو فرهنگ وجود دارد، اظهار کرد: این قرابت ازنظر معماری، باستانی و تاریخی به ویژه در جنوب و نقاط مرکزی اسپانیا با ایران اسلامی دیده می گردد. همین موضوعات باعث شد تا ما در سال گذشته با همکاری موزه ملی ایران نمایشگاه و موزه مشترک آلیکانته را در ایران و متعاقب آن نمایشگاهی از آثار ایران را در اسپانیا داشته باشیم.
اربابی از مردم ایران به عنوان مردمی مهمان نواز یاد کرد و اضافه نمود: در حقیقت میزبان شما نه تنها دولت، بخش حاکمیتی و کنشگران گردشگری ما؛ بلکه مردم ایران زمین هستند. مردمی که با خونگرمی، مهربانی و مهمان نوازی و با آرامشی که دارند، می توانند اطمینان خاطر زیادی را برای حضور اسپانیایی ها در ایران ایجاد نمایند.
او اضافه نمود: امنیتی که در ایران وجود دارد و همچنان وجود خواهد داشت، مرهون همین مهمان نوازی و خونگرمی مردم ما است و تا وقتی که این مردم وجود دارند، مسلماً امنیت این کشور که برگرفته از قلب همه ایرانیان است همچنان ادامه دار خواهد بود.
مدیرعامل کانون جهان گردی و اتومبیل رانی در ادامه توضیح داد: این موضوع که اسپانیا فارغ از هر نوع نگاه سیاسی و با رویکرد تعمیق روابط بین دو کشور در راستای عادی سازی سفر به ایران پیش قدم گردد و همچنین اروپا فضای روابط گردشگری دو کشور را رو به عادی سازی پیشتر و بهتر پیش ببرد، پیشنهادی در خور توجه است.
او با بیان اینکه اعتقاد دارد تا عادی شدن شرایط موجود و اتفاقاتی که در چند ماه گذشته اتفاق افتاده است، احتیاجی به توقف کارها برای ایجاد بسترهای گردشگری بین دو کشور نیست، افزود: اتفاقاً اکنون فضای فکری و زمانی مطلوبی برای انجام برنامه ریزی های مناسب در راستای رقم زدن رویدادهای گردشگری فی مابین و اجرای آن ها تا عادی شدن و یا حین آن، مهیا است.
اربابی در سرانجام پیشنهاد داد تا یک برنامه کاری برای پیش بینی اتفاقات گردشگری پیش رو که با نظرات بخش خصوصی و دولتی جمع آوری خواهد شد، برای طرف اسپانیایی ارسال گردد تا بتوان بر اساس آن، روابط گردشگری مشترک را پیش برد.
او همچنین از بخش خصوصی ایران خواست تا نظرات خود را در مورد تدوین برنامه کاری فوق، ارائه نمایند.
تمرکز برای پیشبرد اهداف گردشگری دو کشور
کارلوس گاریدو، رئیس کنفدراسیون آژانس های گردشگری اسپانیا نیز در این نشست هدف از سفر خود به ایران را آشنایی نزدیک تر با مسئولین و مقامات کشورمان اعلام کرد و گفت: تصمیم داریم به صورت جدی روی برنامه های جدید برای پیشبرد اهداف گردشگری دو کشور تمرکز کنیم.
او اضافه نمود: کنفدراسیون آژانس های گردشگری اسپانیا نماینده هفت هزار آژانس گردشگری و 40 تور اپراتور است. تمام آژانس های اسپانیا زیر نظر این نهاد فعالیت دارند و همگی برای تقویت گردشگری میان دو کشور کوشش خواهند کرد.
گاریدو ضمن قدردانی از توجه و دقت ایران به رابطه گردشگری دو کشور اظهار کرد: جدا از تمام مسائل سیاسی و امنیتی که وجود دارد، تمایل دارم به عنوان نماینده بخش خصوصی گردشگری کشورم، میان بخش خصوصی دو طرف توافقاتی صورت گیرد؛ چراکه بازار ایران ظرفیت بسیار بالایی در این زمینه دارد.
او این نشست و ملاقات با فعالان گردشگری ایران را سازنده دانست و اظهار داشت: امیدوارم با قدرت و حضور پرشور آژانس های مسافرتی بتوان از مسائل عبور کرد. در این راه ما متحد و همراه شما هستیم و در پی تفاهم نامه هایی که بین دو کشور امضاء می گردد، آماده همکاری بیش ازپیش به منظور پیشبرد اهداف گردشگری متقابل هستیم.
رئیس کنفدراسیون آژانس های گردشگری اسپانیا در ادامه با اشاره به نقش تجارت در شناخت ملت ها از یکدیگر اعلام کرد: تجار درگذشته هم سفیران خوبی برای گردشگری بودند. در کنار آن ها فعالان فرهنگی و ورزشی هم تأثیرگذار هستند.
خوسه لوئیس سُلانو گادئا معاون سفیر اسپانیا در ایران پس از تشکر از برنامه ریزی این سفر و ملاقاتهای مهمی که در راستای معرفی ایران و جاذبه های بسیار زیاد آن طراحی شده است، گفت: تنها شش ماه از حضور من در ایران می گذرد. نکته ای که توجه من را در این مدت کوتاه به خود جلب کرد، تعداد زیاد توریست های ایرانی و تقاضای آنان برای سفر به اسپانیا بود.
او اضافه نمود: دو سال پیش تعداد تقاضای سفر به کشور ما از سوی ایرانیان 25 هزار مورد بود که از آن میان 20 هزار مورد پذیرفته شد. متأسفانه به دلیل شرایط مالی موجود و اتفاقاتی که اخیراً اتفاق افتاده، تعداد درخواست های ویزا کاهش پیدانموده است.
سلانو گادئا ادامه داد: علی رغم شرایط پیش آمده، باید گفت در حال حاضر تغییری در فرایند صدور ویزا ایجاد نشده و دوباره با همان جدیت گذشته، درخواست ها آنالیز خواهد شد.
او با اشاره به توقف ورود پروازهای شرکت هواپیمایی ماهان به اسپانیا از روز 29 مارس 2020، توضیح داد: این موضوع به معنای این نیست که دولت اسپانیا خواهان ادامه رابطه گردشگری با ایران نیست یا رفت وآمد ایرانی ها و اسپانیایی ها بین دو کشور کمتر خواهد شد؛ بلکه دولت اسپانیا بیشتر خواهان این است که هواپیمایی ملی ایران، ایران ایر این پروازها را انجام دهد.
معاون سفیر اسپانیا یادآور شد: متأسفانه اتفاقاتی که در نوامبر، دسامبر و ژانویه گذشته رخ داد موجب شد که تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا ازجمله اسپانیا مجبور شوند تمهیداتی را برای سفر به ایران بی اندیشند. بااین وجود کشور اسپانیا در اتحادیه اروپا سعی خواهد نمود تا پس از برگزاری انتخابات اسفندماه، پیشنهاد عدم سفر به ایران مگر در شرایط ضروری را تغییر دهد تا توریست ها دوباره به ایران بیایند.
او ابراز امیدواری کرد که بتوان سختی های حال حاضر را پشت سر گذاشت و در رفت وآمد توریست های دو کشور تسهیل ایجاد کرد.
سلانو گادئا همچنین اظهار کرد: تصمیماتی که در قالب اتحادیه اروپا، درزمینه سفر به ایران گرفته می گردد هیچ قالب سیاسی ندارد. پیشنهاد عدم سفر به هر کشوری ممکن است به دلیل بروز سیل، زلزله و ... نیز با هدف مطلع سازی مسافرانی که کمتر آمادگی سفر دارند و یا دانش کمی در مورد مقصد خود دارند، انجام گردد.
او دلیل انتشار اطلاعیه عدم سفر به ایران در صفحات سفارت خانه ها و کشورهای عضو اتحادیه اروپا را صرفاً برای تأمین امنیت گردشگران دانست.
معاون سفیر اسپانیا در سرانجام توضیح داد: حاضر هستم در مورد مشارکت در طرح ها و فرصت های سرمایه گذاری موجود در کیش با سرمایه گذاران اسپانیایی مذاکره کنم.
گردشگران سفرای صلح در کشورهای دیگر هستند
رفیعی، رئیس انجمن صنفی آژانس های هوایی و مسافرتی ایران هم در این جلسه با معرفی خود به عنوان نماینده بخش خصوصی صنعت گردشگری ایران، گفت: حدود 95 هزار دفتر، 6 هزار توراپراتور و 60 هزار نفر درزمینه گردشگری در ایران فعالیت می نمایند که مجموعه دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهان گردی ایران را تشکیل می دهند.
او با بیان اینکه دیروز شصت و دومین سالگرد تأسیس انجمن صنفی آژانس های هوایی و مسافرتی ایران را جشن گرفتیم، اظهار کرد: از رئیس کنفدراسیون آژانس های گردشگری اسپانیا می خواهیم تا همان گونه که ما در ایران با صراحت موانع را رصد نموده و با دولت در میان می گذاریم، شرایطی را مهیا نمایند تا تفاهم نامه ای بین دو انجمن به امضاء رسیده و موانع پیش رو برطرف گردد.
رفیعی با عنوان اینکه بعید می دانم احتیاج باشد درباره امنیت و جاذبه های ایران شرح بدهم، توضیح داد: اما با افتخار به اطلاع می رسانم که هنوز هم علیرغم اتفاقات ماه های گذشته که به آن اشاره می گردد، کشور ایران کشوری است که به سهولت می توانید در آن قدم بزنید چراکه امنیت کامل در آن برقرار است.
او با بیان اینکه در جلساتی که با سفرای دیگر کشورهای خارجی و کشورهای همسایه داشتیم، اذعان دارند که هم جاذبه های گردشگری و هم امنیت موجود در ایران قابل مقایسه با خیلی از کشورهای دیگر جهان نیست، اظهار داشت: چرا اکنون باید معاون سفیر در سخنان خود به عنوان نماینده دولت، بگوید باید منتظر باشیم تا انتخابات برگزار گردد و بر اساس آن تصمیم گیری کنیم؟ آیا گردشگری یک امر سیاسی است؟ گردشگران سفرای صلح در کشورهای دیگر هستند.
رئیس انجمن صنفی آژانس های هوایی و مسافرتی ایران با اشاره به آمار ارائه شده در مورد عدم پذیرش درخواست ویزای هم وطنانمان از سفارت اسپانیا، گفت: 5 هزار مورد برای رد درخواست بسیار زیاد است. بنابراین از سفارت اسپانیا می خواهیم اگر مسائلی در این حوزه وجود دارد به ما منعکس کند تا بتوانیم در جهت برطرف آن اقدام کنیم.
فائزه بهزادنژاد، سرپرست امور بین الملل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش دیگری از نشست یاد شده با بیان اینکه روابط گردشگری اسپانیا برای ایران از جنبه های مختلفی دارای اهمیت است، گفت: در حال حاضر نرخ رشد سفرهای اسپانیایی ها بیشتر از کشورهای دیگر اروپایی است و این به معنای اهمیت بازارها و مقاصد نوظهور و آمادگی آن برای نقش آفرینی بازیگران جدید این حوزه است.
او با اشاره به اینکه مقایسه آمار ورود گردشگران اروپایی به ایران در هفت ماهه اول سال های 97 و 98 نشان می دهد ورود گردشگران اسپانیایی به ایران رشد داشته است، ادامه داد: درحالی که در این دوره بیشتر کشورهای اروپایی با کاهش تعداد گردشگران روبرو بودند.
بهزادنژاد دلیل دیگر اهمیت بازار اسپانیا برای ایران را بیشتر بودن تعطیلات و فرصت اسپانیایی ها برای سفر در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی دانست و اظهار کرد: سومین دلیل اهمیت بازار اسپانیا این است که آمارها نشان می دهد، گردشگران این کشور علاقه زیادی به بازدید از جوامع محلی و تعامل با آداب ورسوم مردم دارند.
او ادامه داد: بر اساس نتایج مطالعه ای که از سوی سازمان جهانی گردشگری از بازار اسپانیا منتشر شد، بزرگترین فرصت پیش روی مقاصد خاورمیانه و آفریقا با توجه به پیوندهای جدید و رفتارهای مشتریان، اشتیاق برای دیدن و کشف ناشناخته ها و تجربیات به یاد ماندنی، بازار گردشگری اسپانیا است.
سرپرست امور بین الملل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سرانجام توضیح داد: معتقدم که حوزه روابط گردشگری میان ایران و اسپانیا تنها و تنها درگرو تقویت تعاملات بخش خصوصی دو کشور است. به همین دلیل برگزاری این رویداد را به فال نیک می گیرم و به اثربخش بودن آن امید دارم.
معاون رئیس کنفدراسیون آژانس های گردشگری اسپانیا نیز با بیان اینکه اسپانیایی امروز برای برطرف خستگی سفر نمی نماید بلکه برای کسب تجربیات جدید به سفر می رود، گفت: این فرصت بزرگی برای گردشگری ایران است.
او ادامه داد: علیرغم اینکه سفرمان به ایران کوتاه بود اما فرصتی فراهم کرد تا زیبایی های ایران و تهران و مشترکات میان دو کشور را از نزدیک ببینیم و درک کنیم.
گالیگو یادآور شد: ایران و اسپانیا در کنار غذا، فرهنگ، تاریخ و دیگر اشتراکات که به گردشگران ما اجازه می دهد به گذشته خود سفر نمایند، فرصتی را فراهم می نماید تا بخشی از تاریخ که برای اسپانیایی ها ناشناخته مانده بود کشف نمایند؛ چراکه این گردشگران به شدت به دنبال مقاصد جدید برای کسب تجربیات جدید هستند.
او در سرانجام بر ایجاد توافق و تفاهم میان بخش های خصوصی دو کشور تأکید کرد و پشتیبانی بخش دولتی را در این راه الزامی خواند.
همچنین در این نشست اله بداشتی، مدیر گردشگری شورای عالی مناطق آزاد ایران، نوکنده رئیس موزه ملی ایران، انصاری مدیرعامل هلدینگ گردشگری مارکوپولو، حسینی نژاد رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران، عبدالملکی مدیرعامل هلدینگ هگتا و ... نقطه نظرات و پیشنهادهای خود را در راستای بهبود روابط گردشگری بین دو کشور و توسعه همکاری های فی مابین، مطرح کردند.
منبع: میراث آریا