انتشار نتایج اولیه آزمون استخدامی آموزگاری؛ هفته آینده، برگزاری آزمون دبیری در مردادماه
به گزارش مجله استخدام جدید، موضوع کمبود نیروی انسانی و بحران بازنشستگی در آموزش و پرورش مسئله ای جدی است؛ به طوری که مسئولان بار ها اعلام نموده اند طی امسال 84 هزار فرهنگی بازنشسته و آموزش و پرورش با سونامی بازنشستگی روبرو می گردد.
به گزارش ایسنا، بخشی از این خلاء با فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان پر می گردد، اما احتیاج نیروی انسانی امسال آموزش و پرورش بیش از خروجی دانشگاه فرهنگیان است و به عبارت دیگر خروجی ها کفاف احتیاج آموزش و پرورش را نمی دهد.
طبق ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، آموزش و پرورش می تواند به منظور تامین بخشی از احتیاج های خاص خود در رشته هایی که امکان توسعه آن به وسیله دانشگاه فرهنگیان وجود ندارد، اقدام به جذب نیرو از میان دانش آموختگان سایر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور و حوزه های علمیه مطابق با ضوابط و مقررات وزارت آموزش و پرورش کند، اما این امر مشروط به گذراندن دوره یک ساله مهارت آموزش در دانشگاه فرهنگیان است.
بر این اساس برای سال تحصیلی 1403ـ1402 دو مرحله آزمون یکی برای جذب آموزگار و دیگری جذب دبیر در نظر گرفته شد.
آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش ویژه رشته شغلی آموزگار ابتدایی و آموزگار استثنایی، هشتم اردیبهشت ماه امسال در 386 حوزه امتحانی در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و در 232 شهرستان در سراسر کشور برگزار گردید و آزمون دبیری نیز مردادماه امسال برگزار می گردد.
28 هزار آموزگار ابتدایی، استثنایی و عشایری جذب آموزش و پرورش می شوند
نهایتا بر اساس نتایج این آزمون آموزگاری، 24 هزار و 694 آموزگار ابتدایی، 2332 آموزگار استثنایی و 992 نفر آموزگار ویژه منطقه ها عشایری و مرزی جذب آموزش و پرورش می شوند. درواقع در مجموع 28 هزار و 18 آموزگار ابتدایی، استثنایی و ویژه منطقه ها مرزی و عشایری جذب خواهند شد.
به گفته مروتی، معاون امور آزمون های سازمان سنجش آموزش کشور، 534 هزار و 404 داوطلب برای آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش ویژه رشته شغلی آموزگار ابتدایی و آموزگار استثنایی ثبت نام کردند که از این تعداد 454 هزار و 993 داوطلب زن و 79 هزار و 411 نفر مرد بودند.
امسال طبق قانون، حداقل سن شرکت در آزمون آموزگاری 20 و حداکثر سن 40 سال بود و دهه شصتی ها نیز توانستند در این آزمون شرکت نمایند.
بعلاوه پیش تر سهم نمره آزمون کتبی 70 درصد و مصاحبه 30 درصد بود، اما در آزمون آموزگاری برگزار گردیده، سهم آزمون 40 و سهم مصاحبه 60 درصد درنظر گرفته شد.
با این حال طبق تغییراتی که این آزمون طی امسال داشت می توان گفت ورود و شرکت در آزمون تسهیل شده، اما قبولی در آن سخت تر شده است. به طوری که کل آزمون 1000 امتیاز داشت و 400 امتیاز مربوط به آزمون کتبی و 600 امتیاز مربوط به ارزیابی تکمیلی و مصاحبه بود و حداقل نمره برای قبولی نیز 470 امتیاز است.
اخیرا نیز علیرضا علی خان زاده رئیس امور جذب، به کارگیری و رشد سازمان اداری و استخدامی کشور خبر داده است که هفته آینده نتایج مرحله اول آزمون آموزگاری منتشر و اسامی افرادی که به ارزیابی تکمیلی معرفی می شوند نیز معین می گردد.
انتشار دفترچه استخدامی برای جذب 22 هزار دبیر و هنرآموز؛ هفته آینده
برگزاری آزمون؛ مرداد ماه
بعلاوه دفترچه استخدامی هنرآموز و دبیری تا هفته آینده منتشر خواهد شد.
علیرضا علی خان زاده رئیس امور جذب، به کارگیری و رشد سازمان اداری و استخدامی کشور در این باره به ایسنا گفته است: براساس توافق انجام شده بین سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت آموزش و پرورش، مقرر شد دفترچه آزمون استخدامی هنرآموز و دبیری هر چه سریع تر تکمیل و نهایتا تا هفته آینده منتشر گردد.
رئیس امور جذب، به کارگیری و رشد سازمان اداری و استخدامی کشور بعلاوه این خبر را داده است که آزمون استخدامی هنرآموز و دبیری مردادماه امسال برگزار خواهد شد تا 22 هزار هنرآموز و دبیر جذب شوند.
وی بعلاوه در گفتگوی خود با تلویزیون با اشاره به صدور مجوز برای جذب نیرو وزارت آموزش و پرورش به وسیله برگزاری آزمون، اعلام نموده است: ما مجموعا 56 هزار و 904 نفر مجوز برای آموزش و پرورش صادر کردیم که بخش اول آن مربوط به آزمون آموزگاری بود که برگزار گردید. بخش دوم نیز مربوط به آزمون دبیری و هنر آموز است که با برگزاری آزمون آن در مرداد ماه، 22 هزار و 184 نفر به وسیله این آزمون جذب آموزش و پرورش می شوند.
به گفته علی خان زاده، دفترچه آزمون دبیری و هنرآموز احتمالا تا انتهای هفته آینده یعنی آخر خردادماه یا ابتدای تیرماه منتشر می گردد و معمولا 40 روز بعد آزمون نیز نتیجه اولیه آن اعلام می گردد.
بر اساس آنچه از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام شده است، امسال تنوع رشته هایی که فارغ التحصیلان آن می توانند در آزمون دبیری و هنرآموز شرکت نمایند زیاد است. شاید بتوان گفت تقریبا هیچ فارغ التحصیل رشته ای نیست که نتواند در این آزمون شرکت کند و درواقع این آزمون تقریبا تمام رشته ها را پوشش می دهد.
منبع: فرارو