دریاچه بایکال ، هفتمین دریاچه بزرگ دنیا Lake Baikal Russia
به گزارش مجله استخدام جدید، دریاچه بایکال روسیه
در این مطلب از مجله گردشگری خبرنگاران شما را با هفتمین دریاچه بزرگ دنیا، دریاچه بایکال روسیه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
دریاچه بایکال (Lake Baikal Russia) که در شرق سیبری قرار گرفته است و یکی از دیدنی های فوق العاده زیبا و مجذوب نماینده روسیه محسوب می شود. نام این دریاچه از دو واژه ترکی بای به معنی ثروتمند و کال به معنی دریاچه گرفته شده است. در بعضی منابع دریاچه بایکال با نام Cedam نیز شناخته می شود.
دریاچه بایکال هفتمین دریاچه بزرگ دنیا و بعلاوه عمیق ترین دریاچه آب شیرین در سراسر دنیا محسوب می شود که بیشترین مقدار آب شیرین دنیا از آن تامین می شود. عمق دریاچه بایکال حدود 1500 متر میزان گیری شده است. گفته می شود که حدود 20 درصد از آب های شیرین کل کره زمین، در دریاچه بایکال جای گرفته اند که این موضوع نشان دهنده عظمت و اهمیت این دریاچه است.
علاوه بر تمام موارد ذکر شده، بایکال بیش از 25 میلیون سال سن دارد بنابراین قدیمی ترین و شاید بتوان گفت پیرترین دریاچه در کل دنیا محسوب می شود. یکی از ویژگی های اصلی این دریاچه زلال بودن بیش از حد آن است، به طوری که جسمی در عمق 40 متری به راحتی دیده خواهد شد.
یخ های دریاچه بایکال
در فصول سرد سال عمق یخ های سطح دریاچه بایکال به ارتفاع حدود 1.5 الی 2 متر می رسد که یعنی این یخ ها می توانند وزنی معادل 15 تن و بیشتر را تحمل نمایند!!
یکی از مهمترین تورهای تفریحی و طبیعت گردی در روسیه و ناحیه سیبری به همین یخ های سطح دریاچه بایکال اختصاص دارد. تصور کنید برای روی یخ هایی قدم می زنید که مانند شیشه تمیز هستند و به راحتی می توانید جریان آب دریاچه و جانداران آن را دیدن کنید. بنابراین هرگز فرصت قدم زدن روی یخ های شفاف دریاچه و دیدنی دنیای زیر آب را از دست ندهید.
به علت متفاوت بودن عمق دریاچه بایکال روسیه در قسمت های مختلف، مقدار قطر یخ ها و شفافیت آنها فرق دارد به طوری که سطح دریاچه لایه لایه یخ می زند. همین علت باعث می شود که شما در بعضی از قسمت های این دریاچه، یخ ها را همچون آینه ببنید که بازتابی از دنیای درون آب است.
گاهی در سطح یخ های دریاچه بایکال تَرک های عمیقی ایجاد می شود که به یاری آنها اکسیژن از سطح آب به درون دریاچه راه پیدا می نماید و به این ترتیب از مرگ ماهی ها به علت کمبود اکسیژن جلوگیری می شود. به این شیارها تَرک اکسیژن می گویند.
پوشش گیاهی و جانوران
این دریاچه شامل انواع گوناگونی از گیاهان و جانوران بومی است که برای علوم تکاملی از ارزش استثنایی برخوردار است. در این منطقه 1700 گونه گیاهی و جانوری وجود دارد که در این میان می توان به ماهی ها و بسیاری از بی مهرگان نیز اشاره نمود. در این دریاچه فک آب شیرین نیز زندگی می نماید و احتمالا این فک ها از زمان های بسیار قدیم از قطب شمال به این منطقه رسیده اند.
اسرار دریاچه بایکال
از زمان های بسیار قدیم، دریاچه وسیع بایکال بسیار مرموز شناخته می شد، اما در سال های پایانی دوران اتحاد جماهیر شوروی به ادعای بعضی، ردی از بیگانگان و بشقاب پرنده ها در این منطقه کشف شد. در سال های اخیر موارد مرموزی در این منطقه مشاهده نشد اما براساس گزارش های منتشر شده ظاهرا استیون اسپیلبرگ، کارگردان آمریکایی در حال برنامه ریزی برای ساخت مستندی مبتنی بر روایت های عجیب و غیر قابل شرح این منطقه است.
به گفته بعضی دریاچه بایکال یکی از مراکز اصلی رفت و آمد بشقاب پرنده ها بوده و به دفعات زیادی در این منطقه بشقاب پرنده های فضایی دیده شده است. از سوی دیگر داستان های زیادی در رابطه با عمق این دریاچه وجود دارد و بعضی معتقدند که فرازمینی ها در عمق دریاچه وجود دارند. بعلاوه گرداب های آب گرم و چرخشی در زیر یخ غلیظ دریاچه و ایجاد حلقه های یخی، ماجرا را کمی ترسناک خواهد نمود. البته محققان بین المللی زیادی برای کشف حقایق به این منطقه آمدند اما تا به امروز نتایج قطعی بدست نیامده است. از سوی دیگر باید بگوییم که وجود بیگانگان و فرازمینی ها نیز کاملا ثابت نشده است.
منبع: تاپ تراول