قایق سنتی کلاز آستارا ثبت جهانی می گردد

به گزارش مجله استخدام جدید، کوشش برای ثبت جهانی قایق سنتی کلاز که متعلق به شهرستان آستارا است، شروع شد.

قایق سنتی کلاز آستارا ثبت جهانی می گردد

داریوش ملک زاده رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بندر مرزی آستارا گفت:

میراث فرهنگی شامل آثار، مجموعه ها و محوطه های تاریخی و فرهنگی و میراث طبیعی نیز شامل آثار، مجموعه ها و محوطه های طبیعی، ترکیبات زمین شناسی و جغرافیایی ویژه ای هستند که قابلیت ثبت ملی و در صورت معرفی ویژگی های منحصر به فرد، قابلیت ثبت جهانی را دارند.

ملک زاده بعلاوه از آثار ملی ثبت شده این شهرستان نام برد:

مدرسه حکیم نظامی، بقعه شیخ محمود خیوی، مدرسه داریوش (شهید مدنی)، خانه بلژیکی های گمرک و غار کهیل در روستای آق مسجد، آثار تاریخی هستند که از بخش مرکزی شهرستان در لیست آثار ملی به ثبت رسیده اند.

ملک زاده اضافه نمود:

در سفر معاون میراث فرهنگی و معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان به آستارا، از قایق چوبی سنتی آستارا به نام کلاز رونمایی شد.

وی اعلام کرد:

این قایق به وسیله خاندان کوهی از اهالی روستای دربند به موزه مردم شناسی داریوش اهدا شد. کلاز نوعی قایق دست ساز از درخت توسکاست که برای کندوکاو بر روی آن از هیچ ابزار صنعتی به غیر از یک تیشه استفاده نمی گردد.

ملک زاده عمر مفید کلاز را 25 الی 35 سال دانست و اضافه نمود:

نحوه ساخت این قایق ها و مدل آن ها در کشور منحصر بفرد است و با استناد به نظر کارشناسان خبره کشور، از این مدل قایق در هیچ منطقه ای از کشور فراوری نمی گردد.

وی با اشاره به این که کلاز بیشتر به وسیله بومیان منطقه ها حاشیه ای تالاب استیل عباس آباد و آب بندان دربند استفاده می شد، یادآور شد:

می کوشیم تا پس از تهیه مستندی از چگونگی ساخت این قایق دست ساز، ابتدا نسبت به ثبت ملی آن و سپس برای ثبت جهانی آن اقدام کنیم.

منبع: کجارو / خبرگزاری ایسنا
انتشار: 9 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 9 اردیبهشت 1401 گردآورنده: estekhdamjadid.ir شناسه مطلب: 2072

به "قایق سنتی کلاز آستارا ثبت جهانی می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قایق سنتی کلاز آستارا ثبت جهانی می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید