اگر هر روز سیب زمینی بخورید چه اتفاقی برای بدن تان رخ خواهد داد؟
به گزارش مجله استخدام جدید، آیا سیب زمینی سالم است؟ سیب زمینی چیزی جز یک کربوهیدرات بد است. بر اساس نتیجه مطالعه ای اجرا شده در سال 2021 میلادی در مجله Potato Research سیب زمینی برای فراوری آلایندگی کربن بالایی ندارد و زمین کم تری برای فراوری آن در مقایسه با سایر محصولات مورد احتیاج است. به گفته وزارت کشاورزی امریکا سیب زمینی علیرغم معروفیت ناسالمی که دارد پرمصرف ترین سبزیجات مصرفی در ایالات متحده است و در رتبه اول قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایتینگ ول، با این وجود، اگر سیب زمینی بخورید چه اتفاقی برای بدن تان رخ خواهد داد؟ آیا سلامتی شما به خطر خواهد افتاد؟
حقایق تغذیه ای سیب زمینی
یک سیب زمینی پخته شده (حدود 141 گرم) با پوست حاوی موارد زیر است:
کالری: 118، کل کربوهیدرات: 27 گرم، فیبر غذایی: 2 گرم، کل قندها: 1 گرم (به طور طبیعی)، پروتئین: 3 گرم، چربی کل: 0 گرم، چربی اشباع شده: 0 گرم، سدیم: 5 میلی گرم، پتاسیم: 515 میلی گرم، ویتامین ث: 18 میلی گرم.
فواید سیب زمینی برای سلامتی
یک سیب زمینی بدون پوست چند گرم فیبر ارائه می دهد، اما خوردن پوست با سیب زمینی یک گرم دیگر فیبر به آن اضافه می نماید. این موضوع می تواند به شما یاری به مقدار توصیه شده فیبر خود (25 تا 38 گرم در روز) برسید. به طور خلاصه، زمانی که سیب زمینی با پوست و سایر غذا های حاوی فیبر مانند سبزیجات، میوه ها، حبوبات و غلات کامل مصرف می کنید ممکن است کمتر دچار یبوست شوید.
ممکن است مدت زمان بیش تری احساس سیری کنید
شکل سیب زمینی هایی که می خورید می تواند بر سیری شما تاثیر بگذارند و این موضوع می تواند به نحوه تغییر ساختار نشاسته سیب زمینی پس از پختن مرتبط باشد. به طور خلاصه، در تحقیقی انجام شده در سال 2020 میلادی معین شد که جوشاندن سیب زمینی نشاسته های دیر هضم و مقاوم ایجاد می نماید. این امر در نهایت هضم و جذب کربوهیدرات را به تاخیر می اندازد. در نتیجه، بر اساس تحقیقات سال 2018 که در نشریه Nutrients منتشر شد زمانی که وعده های غذایی تان شامل سیب زمینی باشد ممکن است مدت بیش تری احساس سیری کنید. در نهایت ممکن است کم تر پرخوری نموده و کم تر محتمل است پس از غذا میل به خوردن میان وعده داشته باشید.
با خوردن سیب زمینی ممکن است سلامت روده خود را بهبود بخشید
سیب زمینی کامل حاوی نشاسته مقاوم است که به وسیله باکتری های روده بزرگ تخمیر می گردد. براساس نتیجه پژوهشی انجام شده در سال 2019 میلادی که در مجله آمریکایی تحقیقات سیب زمینی منتشر شد این بدان معناست که سیب زمینی ها یک پری بیوتیک در نظر گرفته می شوند بنابراین، باکتری های خوب روده شما را تغذیه می نمایند. خوردن سیب زمینی کامل و سایر منابع غذایی حاوی پری بیوتیک ها، مانند سیر به حفظ میکروبیوم سالم بهبود هضم و حمایت از سلامت سیستم ایمنی یاری می نماید.
ممکن است فشار خون بهتری داشته باشید
موسسه ملی سلامت اشاره نموده که سیب زمینی سرشار از پتاسیم است ماده ای معدنی که از اعصاب، ماهیچه ها، کلیه ها و قلب شما حمایت می نماید. پتاسیم هم چنین نقش کلیدی در تنظیم فشار خون دارد. یک سیب زمینی منبع خوبی از پتاسیم است.
معایب بالقوه
سیب زمینی ممکن است باعث افزایش قند خون شما گردد
سیب زمینی پخته شده دارای شاخص گلیسمی نسبتا بالایی است به این معنی که این ماده غذایی سریع تر از سایر مواد غذایی قند خون را افزایش می دهد. بر اساس تحقیقات انجام شده در سال 2022 میلادی بسته به نوع سیب زمینی و روش پخت آن شاخص گلیسمی سیب زمینی می تواند از 50 تا 111 متغیر باشد. به طور کلی به لطف فیبر اضافه شده سیب زمینی کامل با پوست و سیب زمینی تکه تکه شده با پوست نسبت به سیب زمینی های له شده یا خرد شده ساده شاخص گلیسمی پایین تری دارند.
نتیجه پژوهشی دیگر در سال 2010 میلادی که در ژورنال FASEB منتشر شد نشان داد که سیب زمینی های از پیش پخته، سرد شده و دوباره گرم شده می توانند بار گلیسمی کمتری در مقایسه با سیب زمینی های تازه پخته داشته باشند این یکی از استراتژی هایی است که اگر روی کنترل قند خون خود کار می کنید ممکن است بتوانید از آن استفاده نمایید.
مقدار افزایش قند خون شما پس از خوردن سیب زمینی نیز به مقدار سهم و سایر غذا های موجود در وعده غذایی بستگی دارد. ترکیب سیب زمینی با سایر غذا های گیاهی با فیبر بالا ممکن است به کنترل بهتر قند خون یاری کند.
بعضی از روش های پخت و پز ممکن است باعث افزایش ترکیبات خطرناک در سیب زمینی شوند
آکریل آمید ترکیبی است که هنگامی که قند های طبیعی موجود در سیب زمینی و سایر غذا های گیاهی با اسید آمینه آسپاراژین تحت حرارت زیاد تداخل می نمایند ایجاد می گردد. به گفته سازمان غذا و داروی آمریکا زمانی که سیب زمینی را پخته، گریل نموده و یا سرخ می کنید ممکن است احتمال تشکیل آکریل آمید وجود داشته باشد. در این میان سرخ کردن باعث تشکیل بیش ترین مقدار آکریل آمید می گردد. مطالعات حیوانی نشان داده که آکریل آمید ممکن است با سرطان مرتبط باشد. با این وجود، سازمان غذا و داروی امریکا اشاره نموده که هنوز معین نشده که ایا آکریل آمید خطری را متوجه سلامت انسان ها می سازد یا خیر.
از طرف دیگر، کم تر محتمل است که جوشاندن و بخارپز کردن سیب زمینی منجر به تشکیل آکریل آمید گردد. سازمان غذا و داروی امریکا اعلام نموده که می توانید با خیس کردن برش های سیب زمینی خام در آب به مدت 15 تا 30 دقیقه پیش از پخت با حرارت بالا تشکیل این ترکیب را کاهش دهد. خوردن مواد غذایی با سطوح بالقوه بالاتر آکریل آمید مانند سیب زمینی سرخ شده و چیپس سیب زمینی در حد اعتدال توصیه می گردد.
سیب زمینی های نارس می توانند سمی باشند
قرار گرفتن مستقیم سیب زمینی در معرض نور خورشید می تواند منجر به سبز شدن بخش سفید آن ها و تشکیل جوانه گردد. سازمان غذا و داروی امریکا اشاره نموده که این امر نشان دهنده تشکیل سولانین است یک ماده شیمیایی تلخ که اگر در مقادیر زیاد مصرف گردد می تواند سمی باشد. وقتی می بینید که رنگ سبز در سیب زمینی ظاهر می گردد بهتر است آن را دور بریزید.
برای جلوگیری از تشکیل سولانین سیب زمینی ها را در محیطی خنک، خشک و تاریک مانند زیرزمین، انبار، گاراژ، کشوی آشپزخانه، کابینت یا کیسه کاغذی نگهداری کنید. وقتی سیب زمینی در فاصله 7 تا 10 درجه سانتی گراد نگهداری گردد می تواند دو تا سه ماه سالم باقی بماند.
برترین راه برای طبخ و لذت بردن از سیب زمینی
به عنوان یک سبزی نشاسته ای سیب زمینی به خوبی با پروتئین و یک سبزی غیر نشاسته ای ترکیب می گردد و با یکدیگر یک وعده غذایی متعادل را تشکیل می دهند. باقی گذاشتن پوست روی سیب زمینی هنگام پخت نیز باعث افزوده شدن فیبر اضافی به رژیم غذایی تان می گردد. می توانید با پختن سیب زمینی به روش های مختلفی از آن لذت ببرید.
جوشاندن و جوشیدن
از یک وعده غذایی مغذی با ماهی سالمون با سیب زمینی و سس ترب لذت ببرید و این کار را به وسیله جوشاندن سیب زمینی تا هنگام نرم شدن آن انجام دهید.
بخارپز کردن
بخار پز کردن سیب زمینی به سادگی تا زمانی که نرم گردد (حدود 15 دقیقه) یک طعم خوشمزه ایجاد می نماید. گیاهان و ادویه ها را برای طعم بیش تر اضافه کنید.
برشته کردن
استفاده از فر برای برشته کردن سیب زمینی به تنهایی یا با کلم بروکسل آن را به گزینه ای ایده آل برای همراهی با غذای شما تبدیل می نماید.
سرخ کردن
سیب زمینی هم چنین به خوبی با سوپ، کاری و سالاد هماهنگ می گردد.
آیا خوردن هر روز سیب زمینی مفید است؟
خوردن هر روز سیب زمینی مسئله ای ایجاد نمی نماید، اما نحوه تهیه آن و مقدار مصرف نیز مهم است. خوردن سیب زمینی با پوست توصیه می گردد.
آیا سیب زمینی یک کربوهیدرات بد در نظر گرفته می گردد؟
سیب زمینی کربوهیدرات بدی نیست بلکه حاوی مواد مغذی ضروری مانند پتاسیم، ویتامین ث و فیبر است. سیب زمینی هم چنین حاوی نشاسته مقاوم می باشد که ممکن است به حمایت از روده سالم یاری کند.
آیا سیب زمینی مغذی تر از برنج است؟
در حالی که سیب زمینی و برنج هر دو نشاسته ای هستند، اما از نظر تغذیه ای متفاوت می باشند.
چه کسانی باید از سیب زمینی اجتناب ورزند؟
افرادی که عملکرد کلیه شان کاهش یافته یا بیماری کلیوی دارند ممکن است به علت محتوای بالای پتاسیم سیب زمینی دچار مشکل شوند.
منبع: فرارو