بهترین سحری برای ماه رمضان چیست؟ (بایدها و نبایدها)
به گزارش مجله استخدام جدید، رژیم غذایی در ماه رمضان در وعده های افطار و سحری بسیار مهم است. اینکه برای سحری چه بخوریم و چه نخوریم تاثیر زیادی بر راحتی روزه داری و سلامت ما خواهد گذاشت. با شناخت انواع غذاهایی که به عنوان بهترین سحری برای ماه رمضان هستند، می توانیم انرژی بیشتری برای روزه ذخیره کرده و کمتر دچار خستگی، تشنگی، گرسنگی، بدخلقی و مواردی از این دست در ماه رمضان شویم.
بهترین سحری برای ماه رمضان
به طور کلی وعده سحری باید کم حجم اما بسیار مغذی باشد تا شما بتوانید به راحتی روزه گرفته و در کنار آن کارهای روزمره خود را با انرژی انجام دهید و مهم ترین مواد غذایی که باید در رژیم غذایی در وعده سحر وجود داشته باشند، عبارت هستند از:
1. پروتئین در وعده سحری
به دلیل اینکه پروتئین ها به آرامی هضم می شوند، مدت طولانی تری فرد روزه دار را سیر نگه می دارند. همچنین در هنگام روزه به تنظیم قند خون کمک می کنند. بنابراین برای روزهای طولانی، روزه ای که بیش از 12 ساعت طول می کشد، بسیار مفید هستند. از غذاهای زیر به عنوان غذاهای پروتئین دار عالی برای سحری استفاده کنید:
- تخم مرغ
- مرغ، گوشت و ماهی (البته طبع گوشت ماهی به شدت سرد است و بهتر است با مصلحش مصرف شود.)
- پودر پروتئین، به صورت ترکیب با غذاهایی مثل فرنی (موجود در هایپر مارکت ها)
- آجیل ها به خصوص بادام
2. خرما
قند خرما به آرامی آزاد می شود و به همین دلیل زمانی که شما در وعده سحری خرما می خورید، گویی ذخیره سازی انرژی در بدن انجام داده اید، که در طول روز کم کم از آن استفاده می کنید.
3. چربی های مفید
چربی ها منبع اصلی سوخت برای بدن، به خصوص در افرادی که کارهای سنگین انجام می دهند، هستند. اما هر نوع چربی برای بدن مفید نیست و استفاده آن ها مانند روغن های سرخ کردنی و صنعتی، باعث چاقی و خطرات بعدی می شوند. برخی از چربی ها علاوه بر انرژی زایی در ماه رمضان، باعث حفظ سلامت و ایده آل نگه داشتن وزن بدن نیز می شوند. این چربی ها عبارت هستند از:
- روغن زیتون یا خود زیتون
- روغن نارگیل یا نارگیل خام
- بادام، گردو و دیگر مغزهای آجیلی
- دانه هایی مانند تخم شربتی، کتان، کدو، آفتابگردان و …
- کره و روغن های حیوانی محلی که از گاوی باشد که از علفزارها تغذیه شده است.
4. آنتی اکسیدان ها
آنتی اکسیدان ها شامل مقادیر زیادی فلانوئید هستند. فلانوئیدها از استرس اکسیداتیو که باعث تخریب سلول های درونی به دلیل فشار روزه می شوند و ممکن است بر سلامتی اندام های داخلی مانند قلب تاثیر منفی داشته باشند، جلوگیری می کند. بهترین آنتی اکسیدان ها برای سحری عبارت هستند از:
- زغال اخته
- انواع توت ها مانند تمشک و توت فرنگی
- بلغور جو
5. استفاده زیاد از غلات سبوس دار
غلات دارای انواع اسیدهای آمینه ضروری برای بدن هستند که به تولید پروتئین و افزایش انرژی در بدن کمک می کنند. کربوهیدرات موجود در غلات سبوس دار به آرامی در بدن هضم می شوند و به همین دلیل سطح انرژی را به مدت طولانی تری پایدار نگه می دارند. بنابرای توصیه می شود از غلات زیر در وعده سحر استفاده کنید:
- بلغور جو دو سر (می توانید آن را به صورت کوفته درست کنید یا مانند سوپ درستش کنید. همچنین می توانید به همراه شیر نارگیل و انواع مغزها و نارگیل رنده کرده و مانند معجون میل کنید.)
- کینوا (یک ماده غذایی سرشار از پروتئین و قابل دسترس در سوپرمارکت های بزرگ)
- برنج قهوه ای سبوس دار (خوردن برنج قهوه ای همراه تخم مرغ تاثیر به سزایی در سیر نگه داشتن فرد به مدت طولانی دارد.)
6. سبزیجات آب دار و انواع نوشیدنی های مناسب
خوردن سبزیجات و نوشیدنی های مناسب در سحری باعث ذخیره آبی در بدن می شود و از کم آب شدن بدن و تشنگی در طول روز جلوگیری می کند. بهترین نوشیدنی ها و سبزیجات در این وعده عبارت هستند از:
- آب
- آب لیمو
- نوشیدنی های گیاهی
- آب نارگیل
- خیار
- گوجه فرنگی
- کرفس
7. غذاهای قلیایی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی
غذاهای قلیایی باعث تقویت ویتامین ها و مواد معدنی در بدن می شوند. در ماه رمضان به دلیل اینکه در طول روز تشنه می شوید ممکن است در هنگام افطاری از غذاهای ترش مزه که بدن را اسیدی می کنند، استفاده کنید. این کار در روز بعد باعث ایجاد ضعف شدید در بدن می شود. به همین دلیل باید در وعده سحری از غذاهای قلیایی استفاده کنید تا جبران شود. این مواد غذایی عبارت هستند از:
- سبزی هایی مانند اسفناج، کلم، کدو سبز
- پودرهای سبز که به اسموتی ها اضافه می شوند و معمولا می توان از مغازه های لوازم قنادی تهیه کرد.
- مولتی ویتامین های مکمل
بیشتر بدانید: غذای نونی برای سحری
چه غذاهایی را نباید در وعده سحری بخوریم؟
معمولا افراد در وعده سحری از کربوهیدرات های بدون سبوس مانند برنج، نان سفید، انواع شیرینی و مواد دارای قند مصنوعی مانند چای شیرین استفاده می کنند. باید بدانید که این مواد باعث نوسان در قند خون شده و می تواند موجب افت شدید قند خون شود. به همین دلیل عوارضی مانند سرگیجه، خستگی، سردرد، گرسنگی، ضعف زیاد و بدخلقی را ایجاد می کنند.
به طور خاص غذاهای زیر را نباید در وعده سحری بخورید:
- نان سفید و بدون سبوس
- انواع شیرینی جات صنعتی
- چای پررنگ، قهوه و مواد دارای کافئین زیاد
- غذاهای سرخ کردنی
- قندها و غذاهای قندی مانند غلات شیرین
- غذاهای شور که باعث کم شدن آب بدن و افزایش تشنگی در طول روز می شوند.
- آب میوه (زمانی که آب میوه را می گیریم بخش فیبری آن را جدا می کنیم. به همین دلیل آب میوه سرشار از مواد قندی است که باعث نوسانات شدید قند خون در طول روزه می شود. بهتر است از خود میوه در ماه رمضان استفاده کنید.)
سخن آخر
امیدواریم با رعایت رژیم غذایی سالم و انتخاب مواد غذایی مفیدی که در این مطلب گفته شد، به راحتی روزه هایتان را گرفته و در کنار آن فعالیت روزمره خود را با انررژی بالا انجام دهید. شما نیز اگر غذای مناسبی به عنوان بهترین سحری برای ماه رمضان می شناسید به همراه دلیل مفید بودنش در پایین همین صفحه برای ما بنویسید. منتظر پیشنهادات عالی شما عزیزان هستیم.
همچنین پیشنهاد می کنیم مطلب طرز تهیه 5 مدل سوپ ماه رمضان مقوی، انرژی زا و خوشمزه را نیز در خبرنگاران از دست ندهید!
منبع: مجله انگیزه