تاکید پوتین و پاشینیان بر تبادل سریع اسرای جنگی بین باکو و ایروان
به گزارش مجله استخدام جدید، نخست وزیر ارمنستان و رئیس جمهور روسیه در تماس تلفنی باهم در زمینه تبادل اسرای جنگی بین باکو و ایروان و اهم موضوعات منطقه ای به رایزنی پرداختند.
با ما سفر کنید و با تور ارمنستان ارزان از کشور جذاب همسایه دیدن کنید و شهر زیبای ایروان را ببینید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، رسانه ها از تماس تلفنی نخست وزیر ارمنستان و رئیس جمهور روسیه و تاکید بر ضرورت اجرای تبادل اسرای جنگی و سایر افراد دستیر شده حین نبرد قره باغ کوهستانی بین ایروان و باکو تاکید کرند.
خبرگزاری آرمنا پرس گزارش داد که روز شنبه نیکل پاشینیان نخست وزیر ارمنستان با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین تلفنی گفت وگو کرد.
بر اساس این گزارش، طرفین در خصوص فرایند اجرای مفاد بیانیه سه جانبه 9 نوامبر به ویژه اهمیت لزوم اجرای کامل بند هشت که مربوط به تبادل اسرای جنگی است، تاکید کردند. سران این دو کشور همچنین به رایزنی درباره همکاری در بخشهای امنیتی و انرژی و پروژه های در حال اجرا، موضوعات منطقه ای پرداختند.
چهارم آبان 1399 بود که جمهوری آذربایجان و ارمنستان بعد از 44 روز درگیری در قره باغ کوهستانی با وساطت روسیه بر سر آتش بس در منطقه قره باغ کوهستانی به توافق رسیدند. بر اساس این توافق، ارمنستان موظف شد اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان در آغ دام، کلبجر و لاچین را تخلیه نموده و کریدوری زمینی از نخجوان به آذربایجان ایجاد کند.
در مقابل جمهوری آذربایجان نیز متعهد شد ضمن توقف عملیات های نظامی، کریدور لاچین را (به عرض پنج کیلومتر) برای اتصال قره باغ به خاک ارمنستان تضمین کند. شهر آزاد شده شوشا به همراه همه مناطق آزادشده به باکو واگذار شد. مسکو نیز طی این مدت تا پنج سال، به عنوان حافظ آتش بس، نیروهای حافظ صلح خود را در قره باغ و در امتداد خطوط تماس مستقر می نماید.
سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان چهارشنبه گذشته در اظهار نظری مصاحبه رئیس جمهور جمهوری آذربایجان با یکی از شبکه های تلویزیونی این کشور و تهدید ایروان ، این سخنان را محکوم کرد.
آنا نقدلیان سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان گفت:چنین اظهاراتی صلح و ثبات منطقه ای را به طور جدی تضعیف و ماهیت نادرست اظهارات اخیر باکو در خصوص صلح و سازش را آشکار می نماید.
الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در این مصاحبه تهدید کرد که منطقه جنوبی زنگزور ارمنستان را به زور تصرف خواهد نمود.
وی گفت: ایجاد کریدور زنگزور کاملا منافع ملی، تاریخی و آینده ما را برآورده می نماید. خواه ارمنستان بخواهد یا نه ، راستا زنگزور را اجرا خواهیم کرد. اگر ارمنستان بخواهد، ما این مسئله را راحت تر حل خواهیم کرد، اگر این کار را نکند ، ما با زور آن را حل خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان گفت: ارمنستان تمام اقدامات لازم را برای دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی خود انجام خواهد داد. ما در ارتباط دائم با متحد راهبردی و همه شرکای خود هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان اما به پاسخ گویی به همتای ارمنستانی خود پرداخت.
لیلا عبدالله یوا سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان گفت، مثل همواره ، رئیس جمهوری نظرات خود را کاملاً واضح و روشن بیان نموده است.
وی گفت: این تهدیدی برای تمامیت ارضی ارمنستان نیست ، بلکه نشانه عزم ما برای پاسخگویی به هرگونه تهدید احتمالی ارمنستان علیه تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان در مرزهای شناخته شده بین المللی است.
ص
منبع: خبرگزاری فارس