راهکارهایی برای گذر از بحران کم آبی
به گزارش مجله استخدام جدید، کارشناس آب و خاک اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: به منظور مقابله با بحران کم آبی باید راهکارهایی را به کار گرفت تا شرایط بهتری فراروی ما قرار گیرد.

فاطمه دعاگویان، در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران اظهار کرد: عواملی از جمله عدم اجرای صحیح قوانین و دستور العمل های زیست محیطی توسط متولیان بخش صنعت، خدمات و کشاورزی، تعرض متمردین و خاطیان به حریم منابع آبی، عدم اجرای کامل برنامه های مدیریت مصرف منابع آب از قبیل فرهنگ سازی، تغییر در الگوی مصرف آب در کشاورزی و صنعت، بازچرخانی و استفاده مجدد از منابع آبی، در زمره چالش ها و مسائل مطرح در مدیریت منابع آب است که باید به آن توجه ویژه گردد.
وی توضیح داد: در نظر دریافت بودجه و تسهیلات مالی خاص برای اجرای طرح های تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی در استان با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته تصفیه آلودگی ها به منظور جلوگیری از گسترش آلودگی منابع آب، از استراتژی ها و راهکارهای موثر در مدیریت منابع آب استان است.
کارشناس آب و خاک اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین استفاده مجدد از پساب و آب های غیرمتعارف و کاهش فشار بر منابع آبی، شناسایی کانون های بحرانی آب و در معرض خطر خشکسالی و اجرای طرح های پیشگیرانه، الزام به تغییر شیوه ها و الگوهای مصرف آب در بخش های خانگی، صنعت و کشاورزی و رهاسازی حقابه های زیست محیطی از دیگر استراتژی ها است.
دعاگویان اعلام کرد: مسدود کردن و تعطیلی حلقه چاه های غیر مجاز با اولویت دشت های در معرض فرو نشست، تغییر نگرش در الگوی استقرار واحدهای تولیدی صنعتی و سازگاری نوع فعالیت با شرایط اقلیمی و متناسب با منابع اولیه موجود در استان، آموزش و مطلع سازی جامعه و دعوت به همکاری و جلب مشارکت عمومی نیز از دیگر استراتژی ها و راهکارهای موثر در مدیریت منابع آب استان است.
وی گفت: زندگی در منطقه خشک، تغییر اقلیم و تغییر نیازها در آینده ممکن است ما را با شرایط خشک تری نیز رو به رو کند لذا اکنون به جای تقابل با این شرایط می توان شرایط را پذیرفت و به فکر تطبیق با شرایط بود.
کارشناس آب و خاک اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی توضیح داد: برنامه های سازگار با کم آبی در سطح ملی و استانی توسط دستگاه های اجرایی مسئول در حال اجرا است که قطعا در این راه نیازمند همکاری و مشارکت عمومی هستیم.
دعاگویان اعلام کرد: مطلع سازی، آموزش، روابط عمومی و ارتباط با مردم در موضوع آب حائز اهمیت فراوان بوده و تبلیغات موثر می تواند به خوبی در ذهن نسل های جدید نهادینه گردد و زمانی که این آموزش ها نهادینه گردد، هر فردی در هر مقام و هر جا که باشد، به مصرف درست آب اهمیت خواهد داد.
وی یادآور شد: باید از ظرفیت و پتانسیل افزایش مطلعی نسل جدید استفاده و در راستای تعامل با جامعه حرکت کرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا