طرز تهیه قیمه نخود یزدی؛ یک قیمه متفاوت و خوشمزه
به گزارش مجله استخدام جدید، با طرز تهیه قیمه نخود، یکی از غذاهای محلی و خوشمزه یزد آشنا شوید و با تهیه آن در منزل، یک قیمه متفاوت و لذیذ در خانه طبخ کنید.
خورش قیمه نخود یزدی، از غذاهای محلی ایرانی به شمار می رود و مهم ترین وجه تمایز آن با قیمه نذری در این است که به جای لپه، در آن با نخود می ریزند. این خورش از نظر طعم و مزه ، شبیه به آبگوشت است. قیمه نخود یزدی، رنگی زعفرانی دارد و در طرز تهیه آن معمولا رب گوجه فرنگی به کار نمی رود. با ما همراه باشید تا طرز تهیه یک خورش قیمه تازه را یاد بگیرید و با پخت آن در منزل، عطر و بویی متفاوت به راه بیندازید.
هرآنچه باید درباره قیمه نخود یزدی بدانید:
- قیمه نخود یزدی و طرز تهیه آن
- نکات مهم تهیه خورش قیمه یزدی
- طعم خورش قیمه نخود یزدی
قیمه نخود یزدی و طرز تهیه آن
مواد لازم برای 4 نفر
- 300 گرم گوشت گوسفندی
- یک پیمانه نخود
- یک عدد پیاز میانه
- یک قاشق غذاخوری پیاز سرخ شده
- نصف قاشق چای خوری پودر هل سبز
- نصف قاشق چای خوری پودر دارچین
- 2 عدد لیمو امانی
- نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه قیمه نخود یزدی
مرحله اول:
از یک روز قبل، نخودها را خیس کنید. در این زمان باید آب نخودها چند بار عوض گردد تا دیگر نفخی نداشته باشد. سپس نخودها را در آبکش بریزید؛ پوست آن ها را بکنید و از وسط نصف کنید. به این کار، دو لپه کردن گفته می گردد.
مرحله دوم:
لیمو امانی ها را با یاری چاقو یا چنگال چند سوراخ کنید. سپس آن ها را برای دو ساعت در آب ولرم قرار دهید تا خیس بخورند.
مرحله سوم:
پیاز خردشده را در روغن تفت دهید تا سبک، نرم و طلایی گردد. در ادامه گوشت های خرد شده را در قابلمه بریزید و همراه با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته گردد و عطر و رنگ آن به خورد گوشت برود.
مرحله چهارم:
نخودها را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و کمی همراه با گوشت تفت دهید. به مقدار کافی آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید. سپس شعله گاز را کم کنید، درب غذا را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت و نخود بپزند.
مرحله پنجم:
در اواسط پخت، لیمو امانی و نمک را در قابلمه خورش بریزید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
مرحله ششم:
در 15 دقیقه آخر طبخ، پیاز سرخ شده را همراه با پودر هل سبز، پودر دارچین و زعفران دم نموده به خورش اضافه کنید.
مرحله هفتم:
خورش قیمه یزدی را با سیب زمینی سرخ نموده تزیین نموده و با برنج سرو کنید.
نکات مهم تهیه خورش قیمه یزدی
- برای تهیه خورش قیمه نخود یزدی می توانید از مغز ران گوسفند یا گوساله بهره ببرید.
- بعضی افراد در ابتدا گوشت را نیم پز می نمایند و سپس نخود را به خورش می افزایند.
- به جای لیمو امانی می توانید از آبغوره یا آبلیمو بهره ببرید.
- رب گوجه فرنگی، جزو مواد اولیه خورش قیمه یزدی نیست؛ اما می توان آن را با پیاز تفت داد و به خورش قیمه افزود. برای این مقدار خورش، یک قاشق غذاخوری رب کفایت می نماید.
- به خورش قیمه یزدی می توان گلاب افزود که کاملا سلیقه ای است.
- به جای پودر دارچین می توانید یک تکه چوب دارچین در خورش بیندازید.
طعم خورش قیمه نخود یزدی
خورش قیمه نخود یزدی با عطر و بوی زعفران و ظاهری متفاوت، غذایی وسوسه انگیز برای سرو در مهمانی ها است. این خورش خوشمزه به جای لپه با نخود درست می گردد و نسخه تازهی از این خورش محبوب را به شما ارائه می نماید.
رنگ خورش قیمه نخود یزدی، زعفرانی رنگ است و معمولا در طرز تهیه آن از رب گوجه فرنگی استفاده نمی گردد؛ اما اگر دوست دارید ظاهر خورش شما به خورش قیمه کلاسیک شبیه باشد، کمی رب گوجه فرنگی به دستور پخت اضافه کنید.
اگر پیروز به درست کردن خورش لذیذ قیمه نخود یزدی شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. بعلاوه در صورت تمایل، تجربه های خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
طرز تهیه قیمه یزدی مجلسی چگونه است؟
طرز تهیه قیمه یزدی مجلسی به این صورت است که پیاز، گوشت و ادویه ها را تفت می دهید. نخود خیس خورده و لپه شده را همراه با آب در خورش بریزید تا بپزند. در ادامه لیمو امانی، نمک، پودر هل سبز، پودر دارچین و زعفران را اضافه کنید.
خورش قیمه با نخود لپه از چه موادی تشکیل شده است؟
گوشت قرمز، نخود، لیمو امانی، پیاز، پودر هل، پودر دارچین، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران، از جمله مواد موردنیاز برای تهیه خورش قیمه با نخود لپه هستند.
منبع: کجارو / yazdnews.com / mamifood.org / irancook.ir / hipatugh.ir / نمناک