یک سیاره فراخورشیدی شبیه سیاره 9 کشف شد
به گزارش مجله استخدام جدید، بر اساس نتایج یک مطالعه جدید، یک سیاره فراخوشیدی که در فاصله 336 سال نوری از زمین قرار گرفته است ممکن است مشابه سیاره 9 باشد که تصور می گردد در حومه منظومه شمسی وجود داشته باشد.

به گزارش پایگاه اینترنتی bgr، همه ما با این تصور عظیم شده ایم که در سیاره منظومه شمسی 9 سیاره وجود دارد. در این میان پلوتو تنزل رتبه پیدا کرد و تنها هشت سیاره در این منظومه بطور رسمی بر جای ماند.
اما در سال های اخیر بعضی محققان این تصور را ایجاد نموده اند که در واقع سیاره عظیم نهمی نیز وجود دارد که فراتر از حد تشخیص ماست و در ناحیه بیرونی منظومه شمسی قرار گرفته است.
سیاره9 (Planet Nine) نام موقتی یک سیاره یخی عظیم احتمالی با جرم تقریبی 10 برابر زمین و قطر حدود 13٬000 تا 26٬000 کیلومتر (نزدیک به 2 تا 4 برابر قطر زمین) در ناحیه بیرونی منظومه شمسی است. وجود این سیاره توجیه پیکربندی مداری غیرمعمول یک گروه از اجرام فرانپتونی در فضای بیرونی کمربند کویپر خواهد بود.
این تئوری با مشاهده اجرام کوچکتر در کمربند سیارکی گذشته نپتون پشتیبانی می گردد، اما هیچ کس در واقع این دنیا گمشده را ندیده است.
اکنون تلسکوپ فضایی هابل یک سیاره فراخورشیدی در دور دست کشف نموده است که دارای یک مدار فوق العاده بیضی شکل به دور ستاره های میزبان خود است.
این سیاره که HD 106906 نام دارد، به دور یک ستاره دوتایی می چرخد که در فاصله 336 سال نوری از زمین قرار گرفته است.
مدار بسیاری بیضی شکل این سیاره با تمام شدن هر یک بار دور زدن، آن را از ستارگانش دور می نماید. 15 هزار سال زمینی طول می کشد تا این سیاره یک دور کامل به دور این دو ستاره بچرخد.
ناسا اظهار داشت؛ این کشف می تواند به اخترشناسان یاری کند تا شرح دهند چگونه سیاره نهم که هنوز افسانه ای است، می تواند وجود داشته باشد.
براساس اعلام ناسا این سیاره تقریبا 11 برابر مشتری، عظیمترین سیاره منظومه شمسی است.
این سیاره ابتدا در سال 2013 کشف شد، اما محققان به تازگی پیروز به مشاهده مدار این سیاره شدند که کاملا شوک آور بود.
این اولین بار است که ستاره شناسان توانسته اند حرکت یک سیاره عظیم مشتری مانند را که در فاصله ای بسیار دور از ستاره های میزبان خود می چرخد، اندازه بگیرند.
این کشف در مجله Astronomical Journal منتشر شده است.،ایرنا
منبع: ایران آنلاین