8 ترکیب غذایی مضر که باید از خوردن آن ها اجتناب کنید
به گزارش مجله استخدام جدید، پرخوری بیش از حد، ناپرهیزی و حرص و طمع برای خوردن غذاهای زیان آور از ویژگی های رایج در جامعه مدرن امروز است. همگی ما از مضرات غذاهای آماده و فست فودها آگاهی داریم؛ با این وجود انواع فست فودها که هیچ ارزش غذایی ندارند، جای وعده های اصلی ما را پر نموده اند. همه ما تصور می کنیم که به طور کامل می دانیم چه غذاهایی سلامتی ما را به مخاطره می اندازند، اما آیا واقعا می دانیم که از چه ترکیبات غذایی باید اجتناب کنیم؟ در این مقاله 8 ترکیب غذایی مضر به شما معرفی می گردد که باید از خوردن آن ها اجتناب کنید.
از خوردن میوه، مستقیما بعد از غذا یا همراه با وعده غذایی اصلی اجتناب کنید
شاید از خواندن این عنوان تعجب کنید و از خودتان بپرسید چرا؟ یک توجیه علمی برای این مطلب وجود دارد. میوه ها خیلی سریع هضم می شوند و سریع از معده عبور می نمایند و در روده ها جذب می شوند. زمانی که میوه را همراه با غذای اصلی میل می کنید، میوه جات با غلات، گوشت و سایر مواد غذایی ترکیب می شوند، بنابراین مدت زمان طولانی تری در دستگاه گوارش باقی می مانند و شروع به تخمیر و ترش شدن می نمایند. این فرآیند باعث می شود که به جداره های سیستم گوارش آسیب های جدی وارد شود.
لیمو ترش را همراه با داروهای ضد سرفه مصرف نکنید
طبق گزارش مجله Mens Health magazine لیمو ترش می تواند مانع عملکرد آنزیم هایی شود که استاتین ها را تجزیه می نمایند. استاتین ها از جمله داروهایی هستند که باعث کاهش کلسترول خون می شوند. مصرف همزمان لیمو ترش با داروهایی مانند استاتین می تواند تداخل ایجاد کند و ممکن است عوارض خطرناکی را بوجود بیاورد. دکسترومتورفان یکی از معروف ترین و پرمصرف ترین داروهای ضد سرفه است. اگر این دارو همراه با لیموترش مصرف شود، مقدار آن در جریان خون افزایش پیدا می نماید؛ در نتیجه عوارض جانبی آن نیز تشدید می شود. ماری الِن گالیکسون (Mary Ellen Gullickson) دارای مدرک دکترای داروسازی، در این مورد می گوید:
بی خوابی و توهم از عوارض جانبی این دارو است و با مصرف لیموترش تشدید می شود. بنابراین به شما توصیه می کنیم دفعه بعد که دچار گلودرد و سرفه شدید شدید، از مصرف آب لیمو اجتناب کنید و حتما با داروساز یا پزشک خودتان مشورت کنید تا در خصوص مصرف داروها، راهنما و دستورالعمل های واضحی را به شما ارائه کند.
مصرف پروتئین حیوانی همراه با نشاسته
بر طبق نظر تارا ادلر (Tara Adlar)، متخصص طب گیاهی و پاک سازی سیستم گوارش، خوردن پروتئین حیوانی همراه با کربوهیدرات ها، ریزمغذی های موجود در هر دو ماده غذایی را بی اثر می نماید و بعلاوه باعث بروز ناراحتی های معده در شما می شود. برای هضم این دو ماده غذایی، آنزیم های گوارشی متفاوتی احتیاج است و عملکرد همزمان این آنزیم های گوارشی باعث ایجاد نفخ و ناراحتی های معده می شود. دفعه بعد که برای میل کردن کباب تابه ای (pot roast) به رستوران می روید، این مسئله را در نظر داشته باشید.
مصرف کربوهیدرات های نشاسته دار همراه با گوجه فرنگی
گوجه فرنگی خاصیت اسیدی دارد و اگر همراه با کربو هیدرات های نشاسته دار مانند برنج و سیب زمینی مصرف شود، می تواند باعث بروز مشکلاتی شود. مصرف همزمان این دو ماده غذایی باعث سوء هاضمه، رفلاکس و سوزش معده می شود. برخی از متخصصان معتقدند که ترکیب غذایی نشاسته و گوجه فرنگی، یکی از عواملی است که باعث خستگی و سنگینی بعد از صرف غذا می شود.
مصرف همزمان ماست و میوه جات
ترکیب محصولات لبنی با میوه جات ممکن است منجر به بیماری ها و ناراحتی های بسیاری شود. محصولات لبنی می توانند باعث احتقان و گرفتگی سینوس ها شوند و احتمال سرماخوردگی شما را افزایش بدهند. ترکیب ماست با میوه ها در بسیاری از افراد آلرژیک باعث تشدید علائم آلرژی می شود. بنابراین برترین راه این است که از ماست یونانی (Greek youghurt) بهره ببرید؛ البته بدون میوه.
مصرف کورن فلکس با شیر
شاید بسیاری از شما با خواندن این مطلب شوکه شوید، زیرا ترکیب غلات صبحانه (کورن فلکس) و شیر برای بسیاری از افراد در سراسر جهان به معنای یک صبحانه لذیذ و مغذی است؛ مخصوصا برای بچه ها یک وعده غذایی اصلی است، اما چرا مصرف همزمان این دو ماده غذایی توصیه نمی شود؟ از آنجایی که هر دوی این مواد غذایی دارای کربوهیدرات های زودهضم هستند، مصرف همزمان آن ها باعث می شود که به سیستم گوارش فشار وارد شود و بعلاوه باعث افزایش ناگهانی قند خون می شود؛ در نتیجه زمانی که قند خون دوباره کاهش پیدا می نماید، احساس خستگی و رخوت در فرد ایجاد می شود. علاوه براین چون این دو ماده غذایی زودهضم هستند، خیلی زود احساس گرسنگی می کنید و به خوردن تنقلاتی روی می آورید که هیچ ارزش غذایی ندارند.
مصرف همبرگر همراه با سیب زمینی سرخ نموده
غذاهایی که راحت و بی دردسر آماده می شوند، معمولا غذاهایی ناسالم هستند. غذاهای آماده مانند همبرگر با مقدار چربی بالا، مواد نگهدارنده و سایرمواد شیمیایی مضر، زمانی که بیش از حد پخته شوند ماده شیمیایی را ایجاد می نمایند که شبیه به زغال چوب است. این ماده خطرناک با قند موجود در سیب زمینی سرخ نموده ترکیب شده و ماده ای به نام سیتوکین (cytokines) فراوری می شود. فراوری این ماده در بدن باعث تحریک پذیری و عصبانیت فرد و بعلاوه باعث پیری زودرس می شود. دفعه بعد که برای خوردن یک همبرگر بزرگ و پر و پیمان به رستوران یا فست فود قدم می گذارید، محتاطانه رفتار کنید.
مصرف کیک و کلوچه همراه با آب میوه
ترکیب این دو ماده غذایی، کالری بسیار زیاد و مواد مغذی بسیار کمی را با خود دارد؛ بنابراین این دو ماده غذایی را نباید با هم مصرف کنید. اگر شما روز خود را با چنین خوراکی هایی شروع کنید، بعد از مدت کوتاهی انرژی تان افت پیدا می نماید؛ به طوری که به شدت احساس گرسنگی خواهید کرد و این باعث بی حالی شما می شود. اگر نتوانید نیرو و انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزانه تان را بدست بیاورید دچار استرس خواهید شد. ترکیب کیک و آب میوه، فیبر و پروتئین مورد احتیاج بدن را تامین نمی نماید، ولی قند بسیار بالایی دارد و باعث به هم ریختن مقدار قند خون می شود. اگر واقعا به خوردن کیک و کلوچه علاقه دارید، سعی کنید انواعی را انتخاب کنید که از آرد سبوس دار تهیه شده اند. این لیست می تواند همچنان ادامه داشته باشد، اما به همین موارد گفته شده اکتفا می کنیم. حالا با موارد اصلی و مهم در این مقوله آشنایی پیدا نموده ایم و به میزان یک گام به زندگی سالم تر نزدیک شده ایم. برای اینکه فردی سالم و تندرست باشیم باید جسم و روح مان، هر دو سالم باشند؛ بنابراین برای سلامتی جسم و روح مان ارزش قائل باشیم که نتیجه آن به خودمان برمی شود.
منبع: کجارو / healthypanda.net