ساره جوانمردی: بارِ مدال آوری در پاراتیراندازی روی دوش من است

به گزارش مجله استخدام جدید، خبرنگاران - گروه ورزشی: 14 مدال طلا، 5 مدال نقره و 2 مدال برنز حاصل عملکرد ساره جوانمردی از حضور در ادوار مختلف بازی های پارالمپیک و پاراآسیایی، مسابقات قهرمانی دنیا، جام دنیای و رقابت های دنیای است. جوانمردی اولین بانوی ورزشکار ایرانی است که در بازی های پارالمپیک صاحب مدال شد و عنوان پرافتخارترین بانوی ورزشکار ایرانی در این عرصه را هم در اختیار دارد.

ساره جوانمردی: بارِ مدال آوری در پاراتیراندازی روی دوش من است

این پاراتیرانداز که تاکنون دو بار به عنوان بهترین ورزشکار دنیا انتخاب شده است، در بازی های پاراآسیایی 2018 اندونزی همچون بازی های پارالمپیک ریو، دو مدال طلا در تپانچه 50 متر میکس و تپانچه 10 متر بادی گرفت. جوانمردی پیش ازاین دو مدال طلا نیز از حضور در رقابت های دنیای کره جنوبی و قهرمانی در این مسابقات، به عنوان اولین ورزشکار ایرانی صاحب سهمیه پارالمپیک 2020 توکیو شد؛ این در حالی است که وی ماه هاست به صورت غیرمتمرکز و زیر نظر همسر خود پیگیر تمریناتش است و به دلیل نداشتن مربی اختصاصی، همچنان با همین شرایط تمریناتش را دنبال می نماید.

ساره جوانمردی که سال گذشته به خاطر ترک تیم ملی و شروع تمرینات اختصاصی و شخصی با حواشی زیادی روبرو بود، با تاکید بر اینکه هنوز خواستهاش برای مربی اختصاصی برآورده نشده گفت: 10 سال است که بارِ مدال آوری در پاراتیراندازی روی دوش من است و به نظرم ورزشکاری که خود و توانایی هایش را اثبات نموده، حق دارد که خواستار شرایطی خاص و ویژه باشد.

این پاراتیرانداز در مصاحبه با خبرنگاران با یادآوری اینکه 10 ماه است زیر نظر همسرش تمرین می نماید، گفت که برای خداحافظی فعلا هیچ برنامه ای ندارد.

خیال خود را بابت پارالمپیک 2020 راحت کردمساره جوانمردی با اشاره به رویدادی که برای حضور در آن آماده می گردد، گفت: اواخر بهمن ماه مسابقات دنیای العین امارات برگزار می گردد که به خاطر توزیع سهمیه پارالمپیک اهمیت زیادی هم دارد. البته من اردیبهشت ماه سال جاری از حضور در رقابت های دنیای کره جنوبی به عنوان اولین ورزشکار ایرانی، سهمیه بازی های پارالمپیک 2020 توکیو را به دست آوردم بنابراین خیالم از این بابت راحت است و دغدغه ای بابت آن ندارم. در رقابت های العین، تنها بحث مدال آوری و تدارکات آن برای من اهمیت بیشتری دارد.

برنامه ای برای بازگشت به تمرینات تیم ملی ندارموی ادامه داد: آبان و آذرماه رقابتهای انتخابی برای اعزام تیم به این مسابقات برگزار گردید و بر اساس نتایج به دست آمده اسامی نفرات اعزامی هم تعیین شد. طبق آنچه اعلام شده، دو مرحله اردوی آماده سازی برای این رقابت ها برگزار می گردد که یکی از آنها متصل به اعزام است. البته هنوز اردوهای تمرینی تیم ملی پاراتیراندازی شروع نشده است اما من در استان محل اقامتم و به صورت انفرادی و شخصی پیگیر تمریناتم هستم. همچنان زیر نظر همسرم تمریناتم را دنبال می کنم و فعلا هم برنامه ای برای حضور در تمرینات تیم ملی ندارم. برای رقابت های دنیای العین امارات هم به صورت غیرمتمرکز تمریناتم را دنبال می کنم و هنگام اعزام در ترکیب تیم ملی قرار می گیرم.

با سرمربی تیم ملی مسئله ای نداشتمقهرمان مسابقات پاراتیراندازی در بازی های پاراآسیایی اندونزی توضیح داد: بعد از مسابقات دنیای کرواسی که شهریورماه 96 برگزار گردید و نتیجه آن برای من دو مدال طلای انفرادی و دو مدال طلای تیمی بود، تمرینات غیرمتمرکز خود را شروع کردم. آن موقع آقای امیری سرمربی تیم ملی پاراتیراندازی بود که انصافا هم برای کسانی که تازه وارد این رشته شده اند، مربی خوبی است اما من برای ثبت رکوردهای بهتر، احتیاجمند مربی اختصاصی با سطح بالاتر بودم. مربی که همزمان از نظر روانشناسی و فنی بتواند من را راهنمایی کند. این درخواست خود را به فدراسیون ارائه کردم اما متاسفانه اصلِ موضوع به صورت دیگری عنوان شد که حاشیه های زیادی را برایم موجب شد طوریکه که با طرح بازیکن سالاری همراه بود و اینکه من با سرمربی تیم ملی مشکل دارم.

داشتن مربی اختصاصی حق من بودجوانمردی با تاکید بر اینکه ورزشکار خودخواهی نیستم، صحبت های خود را ادامه داد و به خبرنگاران گفت: حق هر بازیکنی است که اگر توانمند است و خود را در موقعیت های مختلف اثبات نموده است، متقاضی شرایط خاص تر باشد. بر این اساس متقاضی داشتن مربی اختصاصی شدم. فدراسیون هم اقداماتی در این زمینه انجام داد اما به نتیجه نرسید. به همین دلیل با لحاظ کردن شرایط خودم که تازه متاهل شده بودم و درگیرِ درس و دانشگاه هم بودم و برای اینکه بتوانم همزمان با این دو، از تمرینات هم عقب نمانم متقاضی تمرینات غیرمتمرکز شدم. طی این مدت هم که تمریناتم را به این شکل دنبال می کنم، در رقابت های دنیای العین، مسابقات قهرمانی دنیا در کره جنوبی و بازی های پاراآسیایی اندونزی شرکت کردم و در مجموع 2 طلای انفرادی، 2 طلای تیمی و سهمیه پارالمپیک را گرفته ام.

اثبات کردم عملکردم در اردوی تیم ملی یا خارج از آن، یکی استپرافتخارترین بانوی ورزشکار ایرانی در عرصه پارالمپیک اعلام کرد: در واقع من با عملکردم در این رقابت ها اثبات کردم که چه در اردوی تیم ملی باشم یا خارج از آن تمریناتم را پیگیری کنم، مدال هایم را کسب می کنم. اما در کل اینکه اگر به دنبال مدال و سهمیه پارالمپیک هستیم، باید ورزشکار را حمایت کنیم. اگر مسئولان کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون ورزش های جانبازان قدمی برای ورزشکارا نخبه بردارند، قطعا نتیجه کار را می بینند. نمی دانم چرا وقتی چنین درخواستی (داشتن مربی اختصاصی) را مطرح کردم، حواشی اینچنینی ایجاد شد.

10 سال است که بارِ مدال آوری پاراتیراندازی روی دوش من استوی با تاکید بر اینکه در 10 سال گذشته تمام بارِ پاراتیراندازی روی دوش من بوده است، توضیح داد: این را با قاطعیت می گویم. طی این مدت به جز یک مدال، سایر مدال های انفرادی پاراتیراندازی توسط من کسب شده است. در رقابت های مختلف من مدال انفرادی می گیرم و از کنار این مدال، سایر نفرات مدال تیمی کسب می نمایند. بنابراین این حق من است که درخواستی برای مربی اختصاصی داشته باشم که آن هم هنوز اجابت نشده است.

همچنان زیر نظر همسرم تمرین می کنم و متقاضی مربی اختصاصی هستمساره جوانمردی در بخشی از مصاحبه باخبرنگاران گفت: در جریان بازی های پاراآسیایی با محمود خسروی وفا صحبت کردم. قول هایی هم به من دادند اما اینکه واقعا چقدر این موضوع پیگیری می گردد و به نتیجه می رسد یا نه را اصلا نمی دانم. در کل اما مسئولان این را در نظر داشته باشند که به خاطر خلف وعده ها، تیم پاراتیراندازی دچار بحران شده است. فکر نمی کنم که ضرورتی داشته باشد من بیشتر از این صحبت کنم. البته که درخواست من برای داشتن مربی اختصاصی همچنان به قوت خود باقی است.

وی در این رابطه ادامه داد: 10 ماه است که با زیر نظر همسرم تمرین می کنم و انصافا در مسابقات مختلف نتایج خوبی هم گرفته ام. همینکه سهمیه پارالمپیک را گرفتم، موفقیت بزرگی بود با این حال معتقدم که هنوز به حضور مربی با دانش و کلاس بالای خارجی احتیاج است. چه بسا مربی کنار من و همسرم و در کل تیم ملی قرار بگیرد که از حضور او برای افزایش دانش و آگاهی بتوان استفاده کرد. این خیلی خوب است به خصوص اینکه پاراتیراندازان ایران تاکنون مربی خارجی کنار خود نداشته اند.

به قهرمانان پاراتیراندازی بیشتر بها داده گردددارنده مدال طلای بازی های پارالمپیک ریو در پاسخ به این پرسش که در صورت اقدام برای جذب مربی خارجی، بهتر است گزینه موردنظر از چه کشوری جذب گردد؟، گفت: برای جذب مربی خارجی و اینکه از چه کشوری جذب گردد باید آنالیز های دقیقی صورت بگیرد. این را باید در نظر گرفت که در برخی کشورها، ورزشکاران شان روندرو به رشد خوبی دارند مانند اوکراین؛ بنابراین احتمالا مربیان اوکراینی قابلیت های بالایی دارند. آلمان هم جزو همین کشورها است. در آسیا هم به نظر هند و فیلیپین جزو کشورهایی هستند که مربیان بادانشی دارند. در کل اما بهتر است به قهرمانان پاراتیراندازی بها داده گردد که تجربه تئوری هم کسب نمایند. اینگونه می توان از این قهرمانان بعدها مربی یا داوران با دانشی داشت. در ایران اما متاسفانه به بحث آموزش اهمیت زیادی داده نمی گردد آنگونه که منِ ورزشکار، در کنار تجربه عملیاتی، دوره های تئوری لازم را هم پشت سر بگذارم.

به سقف آرزوهایم در ورزش رسیده امفکر می کنید تا چه زمانی به فعالیت در پاراتیراندازی ادامه دهید؟، قهرمان بازی های پارالمپیک ریو در پاسخ به این پرسش گفت: خوشبختانه در رشته ای مانند پاراتیراندازی، مسئله سن و سال خیلی مهم نیست اما من علاوه بر زندگی ورزشی، زندگی شخصی هم دارم که برایم اهمیت زیادی دارد. سقف آرزوهای من طلای پارالمپیک بود که به آن رسیده ام. نهایتا در یکی دو رویداد پارالمپیکی دیگر شرکت داشته باشم و شاید هم پارالمپیک توکیو آخرین رویدادی باشد که در آن شرکت می کنم. نمی توانم به طور دقیق بگویم که تا چه زمانی در این رشته هستم و رقابت می کنم. از الان هیچ چیز تعیین نیست اما قطعا به فکر فعالیت های جانبی هم هستم. یک آموزشگاه پاراتیراندازی در فارس است که من و هسرم بنا نموده ایم. تا به امروز پاراتیراندازان خوبی هم در سطح نوجوانان و جوانان پرورش داده ایم.

هنوز برنامه های خاصم را برای پارالمپیک توکیو شروع ننموده امساره جوانمردی در سرانجام تاکید نمود: برای مسابقات دنیای العین مانند هر رویداد دیگری روی مدال آوری تمرکز بالایی دارم اما واقعیت این است تغییراتی در شیوه کارم ایجاد نموده ام و الان به دنبال آزمایش این تغییرات در مسابقات هستم و اینکه ببینم با اعمال آنها چه نتیجه ای می گیرم. در کل پارالمپیک مهمترین هدف من برای یکی دو سال آینده است اما اینگونه نیست که از حالا برنامه خاص و سنگینی برای این بازی ها شروع نموده باشم. حدود 20 ماه تا آن بازی ها فرصت داریم و اینکه از حالا وارد پروسه تمرینات سخت و فشرده شویم فقط باعث خستگی می گردد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 20 اردیبهشت 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: estekhdamjadid.ir شناسه مطلب: 105

به "ساره جوانمردی: بارِ مدال آوری در پاراتیراندازی روی دوش من است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساره جوانمردی: بارِ مدال آوری در پاراتیراندازی روی دوش من است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید