آیا برداشتن خال عوارض دارد؟

به گزارش مجله استخدام جدید، وب سایت نبض ما: برداشتن خال صورت و بدن با روشهای مختلفی امکان پذیر است. با ما همراه باشید تا درباره برداشتن خال با لیزر، از بین بردن خال با نخ و عوارض آن بیشتر آشنا شوید.

آیا برداشتن خال عوارض دارد؟

زمانی که پزشک شما یک خال را خطرناک تشخیص می دهد و یا زمانی که خودتان به دلایل زیبایی شناختی از وجود خال روی بدن خود ناراضی هستید، ممکن است به فکر این بیفتید که خال خود را به گونه ای بردارید. در این مقاله مروری به روش های مختلف مورد استفاده برای برداشتن خال صورت و جاهای دیگر بدن خواهیم داشت.

در حالی که معمولا خال ها بی ضرر هستند و احتیاجی به درمان ندارند، گاهی اوقات ممکن است در صورت خطر ابتلا به سرطان پوست یا به دلایل زیبایی احتیاج به حذف کردن خال باشد.

برش خال

با استفاده از این روش، ابتدا یک بی حس نماینده موضعی بر روی خال زده می گردد (مگر این که خال روی صورت بوده و میزان آن هم بزرگ باشد.) و سپس خال به همراه اندازه کمی از پوست اطرافش با استفاده از یک چاقوی یا قیچی جراحی بریده می گردد.

بعضی از خال ها ممکن است سلول هایی داشته باشند که در زیر لایه بالایی پوست نیز رشد نمایند. بریدن این خال ها ممکن است احتیاج به بخیه داشته باشد تا پوست را ببندند که در نتیجه زخمی را به روی پوست ایجاد خواهد نمود که با گذر زمان محو خواهد شد.

تراشیدن خال

بعضی از خال ها را می توان با استفاده از چاقوی جراحی تراشید. در این روش ابتدا بی حسی موضعی بر روی خال اجرا شده و سپس با استفاده از چاقو، خال تراشیده می گردد تا این که تبدیل به یک زخم مسطح شده و بعلاوه احتیاج به بخیه هم ندارد.

تراشیدن خال چند دقیقه بیشتر طول نمی کشد و زخم آن معمولا پس از 10 روز تبدیل به یک لکه صورتی شده که 4 هفته ای باقی می ماند. پس از چند ماه فقط یک زخم کوچک از آن باقی خواهد ماند.

فریز کردن خال

فریز کردن یا کریوتراپی روشی است که در آن خال های غیرسرطانی که به عمق لایه پوست نفوذ نکرده اند، به یاری نیتروژن مایع فریز شده تا بدون این که احتیاجی به جراحی باشد خودشان بیفتند.

این روش معمولا برای زگیل ها و خال های آویزان مورد استفاده قرار می گیرد. کریوتراپی روشی سرپایی بوده و در پایان ممکن است تاول کوچکی بر روی پوست باقی بگذارد که پس از مدتی بهبود می یابد.

برداشتن خال صورت با لیزر

برای حذف خال های غیرسرطانی که از سطح پوست بالا نیامده اند، می توان از لیزر استفاده نمود. این روش از تشعشع شدید پرتوها برای شکستن سلول های خال در پوست مورد استفاده قرار می گیرد.

با استفاده از این روش، احتمالا دو یا سه جلسه لازم باشد تا خال از بین برود.

هرچند معمولا روش هایی مثل بریدن و تراشیدن پیشهاد می گردد، ولی استفاده از لیزر برای نواحی که دسترسی سختی دارند مثل صورت یا گوش می تواند مفید باشد.

بعلاوه با استفاده از لیزر می توان چند خال را همزمان حذف نمود.

معایب استفاده از لیزر برای حذف خال

از بین بردن خال هایی که ریشه عمیق تری دارند، با لیزر، ایده مناسبی به نظر نمی رسد. و این به خاطر این است که خونریزی ناشی از این کار زیاد بوده و احتیاج به مداخله جراحی دارد تا تا زخم شدن نواحی اطراف به حداقل برسد.

بعلاوه پیش از استفاده از لیزر، پوست های مشکوک باید به وسیله متخصص مورد ارزیابی قرار گیرد. بعلاوه خال های بزرگ هم شاید گزینه مناسبی برای درمان لیزر نباشند. چرا که برداشتن خال به طور کامل با جراحی در مقایسه با چند جلسه درمانی لیزر، می تواند هزینه و زمان کمتری از بیمار بگیرد.

انرژی زیاد لیزر باعث داغ شدن پوست شده و می تواند زخم کوچکی را در محل مورد نظر ایجاد کند که البته گفتنی است که این زخم به زودی خوب می گردد.

بعضی اوقات پس از درمان، سطح پوست در محلی که خال برداشته شده است، ممکن است فرورفته به نظر برسد. در این موارد درمان های دیگری مثل استفاده از لیزرهای مسطح نماینده مثل CO2 یا لیزر اربیوم می تواند به طور قابل توجهی کیفیت و بافت پوست در اطراف محل زخم را بهبود ببخشد.

عوارض برداشتن خال صورت با نخ

یکی از روش هایی که برای برداشتن خال از صورت و یا جاهای دیگر بدن پیشنهاد می گردد، این است که با استفاده از یک نخ یا نخ دندان، ریشه خال را محکم ببندند تا خون به آن نرسد. سپس خال با خون پر شده، خشک شده و می افتد. این روش باید با دقت مورد استفاده قرار گیرد. در حالی که ممکن است واقعا برای خال های آویزان موثر واقع گردد ولی بازهم خطر ابتلا به عفونت را در بر دارد.

در صورتی که از نخ ها خیاطی استفاده گردد، می تواند پوست را ببرد و پیش از این که کار تمام گردد، زخمی بزرگتر از زخم برداشتن خال با جراحی روی پوست شما ایجاد کند.

بعلاوه در صورتی که این کار در خانه صورت گیرد، علاوه بر تهاجمی بودن آن، خال هایی که مشکوک هستند، مورد تست نمی توانند واقع شوند و در نتیجه سلول های غیرطبیعی یا بدخیم تشخیص داده نمی شوند.

آیا برداشتن خال صورت درد دارد؟

درد یکی از عوارض شایع در برداشتن خال است. اندازه درد بستگی به روش از بین بردن خال دارد. به عنوان مثال، سوزاندن خال می تواند گاهی اوقات دردناک تر از تراشیدن خال باشد. علاوه بر این، خال های کوچک پس از برداشتن معمولا دردناک نیستند، اما خال های بزرگتر می توانند درد مبه وسیلهی را ایجاد نمایند.

مراقبت های بعد از برداشتن خال

سوزاندن یا جراحی خال صورت و بدن ممکن است موجب تحریک پوست گردد که تا حدودی دردناک باشد. معمولا پزشک شما توصیه می نماید که برای تسکین دردهای ملایم، از داروهایی مانند ایبوبروفن بهره ببرید. درد معمولا در عرض 24 تا 48 ساعت کاهش می یابد، اما اگر ادامه داشت با پزشک خود مشورت کنید.

بعلاوه گفتنی است که فرآیند برداشتن خال معمولا با استفاده از بی حسی موضعی صورت می گیرد و بیمار در حین انجام دردی احساس نمی نماید.

هزینه برداشتن خال

هزینه برداشتن خال صورت و بدن بستگی به چند موضوع دارد اول اینکه با توجه به آزمایشات پاتولوژی و آسیب شناسی و بعلاوه ضرورت پزشکی یا زیبایی برداشتن خال، هزینه ها متفاوت می گردد. بعلاوه خود آزمایش ها به هزینه های درمانی هم اضافه می نماید.

بعلاوه در صورتی که می خواهید از لیزر بهره ببرید، ضروری است بدانید معمولا با یک جلسه درمانی تکمیل نمی گردد و لذا هزینه ممکن است بیشتر گردد.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 14 مهر 1403 بروزرسانی: 14 مهر 1403 گردآورنده: estekhdamjadid.ir شناسه مطلب: 2374

به "آیا برداشتن خال عوارض دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا برداشتن خال عوارض دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید