تایلند و خطراتی که نمی توان نادیده گرفت (قسمت اول)

به گزارش مجله استخدام جدید، تایلند یکی از مقاصد معروف و پرطرفداری است که گردشگری پررونقی را تجربه می نماید. اما بهتر است قبل از سفر، ساکنان ترسناک آن را شناخته و با خطرات آن ها آشنا شوید.

تایلند و خطراتی که نمی توان نادیده گرفت (قسمت اول)

با تور تایلند به طبیعتی همچون بهشت سفر کنید

تایلند سرزمین شگفت انگیزی مملو از مناظر زیبا و دلفریب، طبیعت مسحورنماینده، حیات وحش غنی، سواحل تماشایی و فرهنگ جالب توجه است. در حقیقت شهرهای رنگارنگ و سواحل گرجهتی خوش منظره این کشور، هر ساله گردشگران بسیاری را از اقصی نقاط دنیا به سوی تایلند جذب می نماید. اما در عین حال حضور حیوانات ترسناک بومی این کشور یکی از عواملی است که خواه ناخواه روی این علاقه و توجه سایه می افنمایند. به ویژه با توجه به این نکته که تایلند می تواند مقصدی ایده آل برای علاقه مندان طبیعت گردی و ماجراجویی و در یک کلام سافاری دوستان باشد.

کشورهای جنوب شرق آسیا مأمن بسیاری از مخلوقات کشنده و سمی همچون ماهی، عقرب و ده ها گونه مارهای مرگ آفرین و کشنده هستند. چیزی که در این میان اوضاع را بدتر می نماید، این حقیقت است که بسیاری از این موجودات ترسناک، ظاهری معمولی و بی آزار دارند که ممکن است گردشگران را دچار سوءتفاهم نموده و در نهایت مشکل آفرین گردد.

استرالیا ممکن است به خاطر ساکنان ترسناکش به شهرت رسیده باشد، اما در مقابل جنگل های گرجهتی تایلند به تعداد کافی از این مخلوفات خطرناک را در دل خود جای داده است. حیوانات ترسناک تایلند ممکن است برای دفاع از خود از میزان بسیار خطرناک سم استفاده نمایند، سمی ممکن است باعث ایجاد درد شدید و حتی گاهی مرگ قربانی گردد. خوشبختانه بسیاری از این موجودات خجالتی هستند، به همین خاطر است ممکن است هرگز با یکی از آن ها روبرو نشوید. اما بهتر است قبل از تصمیم گیری برای بازدید از تایلند و لذت بردن از طبیعت و محیط زیست و حیات وحش غنی و جالب توجه آن، اندکی بیشتر فکر نموده و از قبل با شماری از این موجودات کشنده آشنا شده باشید.

در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا خطرناک ترین گونه های ساکن تایلند را بهتر بشناسیم. گونه هایی که گاهی سرزده به سراغ گردشگران رفته و مسائلی ایجاد می نمایند.

مار کبری سم پاش (Spitting Cobra)

همه گونه های مار کبری قادر به پرتاب سم نیستند، اما آن دسته که از این توانایی بهره مند هستند، قطعا گونه های خطرناک تری به شمار می روند.

حدود 14 الی 28 عضو گونه مار کبری (Naja) قادر به پرتاب سم هستند که در بخش هایی از آفریقا و آسیا یافت می شوند. دندان های این مارها دارای سوراخ های بسیار ریزی است که قادر به پرتاب کردن سم است. در این میان مار کبری سم پاش همچنین از دقت قابل توجهی در پرتاب خود بهره می برد. این مارها اغلب چشمان قربانی را هدف قرار داده و سم آن ها ممکن است باعث از بین رفتن بینایی فرد گردد. از آنجایی که زهر این مار حاوی سیتوتوکسین و نوروتوکسین است، هر کسی که در معرض آن قرار بگیرد، با مسائلی از جمله تورم قرنیه، فلج یا حتی کوری دائمی روبرو خواهد شد. کبراها می توانند اهدافی در فاصله 2 متری خود را هدف قرار دهند، بنابراین بهتر است در صورت مشاهده از مار فاصله گرفته و خود را در معرض خطر قرار ندهید.

زنبور غول پیکر آسیایی (Asian giant hornets)

نیش حشرات دیگر خطری است که گردشگران در تایلند را تهدید می نماید و در این میان یک گونه زنبور خاص نقشی جالب توجه دارد. زنبورهای غول پیکر آسیایی نام خود را مدیون جثه قابل توجه شان هستند، به طوری که آن ها را باید بزرگ ترین زنبور در کل دنیا دانست. اعضای خانواده این نوع زنبور در شرق آسیا زندگی می نمایند و تقریبا تا 5 سانتی متر رشد می نمایند. در این میان ملکه حتی جثه ای به مراتب بزرگ تر دارد. نیش این زنبور تا 6 میلی متر طول دارد و برخلاف سایر زنبورها قابل جدا شدن نیست، به همین خاطر زنبور می تواند بارها قربانی را هدف حمله خود قرار دهد. سم این زنبور حاوی هشت نوع ماده شیمیایی متفاوت است که می تواند باعث ایجاد درد و مسائل تنفسی حاد گردد.

زنبورهای غول پیکر همچنین بسیار سریع هستند و مسافت های طولانی را در کم ترین زمان طی می نمایند. البته بد نیست بدانید علی رغم دردآور بودن، نیش این زنبور به ندرت باعث مرگ انسان شده و اغلب قربانیان آن به سم زنبور حساسیت و آلرژی داشته اند.

مار کبری عینکی (Monocled cobras)

مار کبری عینکی با اشکال دایره مانندی شناخته می گردد که در پشت سرش قابل مشاهده هستند. آن ها می توانند تا بیش از دو متر رشد نموده و خیلی سریع حمله نمایند، ویژگی هایی که باعث شده این مار در شمار خطرناک ترین گونه های دنیا قرار بگیرد.

مار کبری عینکی زهری حتی به مراتب کشنده تر از زهر شاه کبری دارد و این امر باعث شده که بیشترین میزان مرگ و میر انسانی ناشی از گزیدگی توسط مار در این کشور را به خود اختصاص دهد. همچون دیگر گونه های کبری، زهر این مار حاوری نوروتوکسین است که می تواند باعث ایجاد فلج، حمله قلبی و مسائل تنفسی گردد. اگر فرد گزیده شده به موقع پادزهر دریافت نکند، ممکن است کمتر از یک ساعت بعد از گزیدگی، جان خود را از دست بدهد. حتی یک خراش دندان های مار کبری عینکی نیز خطرناک است. به علاوه بهتر است بدانید این مار قادر است بیش از یک بار نیش بزند.

ژله ماهی جعبه ای (Box jellyfish)

در حالی که آب های استرالیا به خاطر حضور گسترده ژله ماهی های سمی و خطرناک به شهرتی قابل توجه دست پیدا نموده است، سواحل تایلند هم ظاهرا محل مناسبی برای ابراز وجود این گونه خطرناک است.

در حقیقت بهتر است بدانید آن ها در همه بخش های ایندو- پاسیفیک قابل مشاهده بوده و تنها در کشور فیلیپین سالانه باعث مرگ 40 نفر می شوند. با این حال بهتر است بدانید این ماهی ها می توانند حتی کشنده تر از چیزی باشند که در تصورتان بگنجد. هر ژله ماهی دارای حدود 15 شاخک است که تا 3 متر رشد نموده و با حدود 5 هزار نیش مجهز شده اند.

این نیش ها نقش اساسی در وارد کردن سم ژله ماهی به داخل بدن قربانی ایفا می نمایند، سمی که به سرعت سیستم عصبی و قلب را درگیر خود نموده و گاهی باعث ایجاد شوک می گردد. حتی گاهی قربانی قبل از آنکه فرصت برگشت به ساحل را پیدا کند، به خاطر درد شدید یا حمله قلبی غرق شده و جان خود را از دست می دهد. نکته نگران نماینده این است که این نوع ماهی به خصوص آبی رنگ یا حتی شفاف است و در نتیجه در بسیاری از مواقع قربانی حتی متوجه حضور آن ها نشده و ناخواسته در جهت این شکارچی مخوف قرار می گیرد.

شاه کبری (King Cobra)

در حالی که خزیدن مار روی زمین به اندازه کافی منظره ای ترسناک است، اما با این حال کسانی هستند که این حرکات را چندان دلهره آور نمی دانند. اما باید دید واکنش آن ها در مقابل ماری که تقریبا ایستاده چیست؟ بهتر است بدانید شاه کبری می تواند یک سوم بدن خود را از روی زمین بلند کند و باز هم بهتر است بدانید که این مار می تواند تا 5 متر طول داشته باشد.

آن ها در مواقع لزوم می توانند به سرعت ایستاده و حمله نمایند. شکارچیانی که از قضا بسیار خجالتی بوده و عموما از انسان ها فاصله می گیرند. اما وقتی مورد تهدید قرار گرفته یا چنین حسی پیدا نمایند، به سرعت به مخلوقی مهاجم تبدیل شده و سرشان را بلند نموده و هیس هیس کنان قدعلم نمایند. شاه کبری را باید درازترین مار سمی دنیا دانست، اما خوشبختانه سم آن ها کشندگی بالایی ندارد. با این حال بهتر است زود شادمان نشده و گارد خود را پایین نیاورید، چرا که در مقابل میزان نوروتوکسین موجود در سم شاه کبری بسیار بالا بوده و تنها یک نیش آن ممکن است یک فیل یا تقریبا 20 انسان را از پا دربیاورد.

افعی راسل (Russells viper)

تایلند همچنین زیستگاه افعی های راسل است که به عنوان یکی از خطرناک ترین و در عین حال کشنده ترین مارهای ساکن آسیا شناخته می شوند. نیش های این مار در مقایسه با دیگر مارها، بسیار بلند است و این مخلوق می تواند تا بیش از یک متر و نیم رشد کند.

افعی راسل از سرعت بالایی در حمله کردن بهره می برد، اما خوشبختانه اغلب در مزارع به دنبال شکار جوندگان کوچک است. سم این نوع افعی بسیار خطرناک بوده و باعث اختلال در عملکرد دستگاه ادراری و کلیه ها، فلج یا خونریزی شدید می گردد. بسیاری از قربانیان نجات یافته از نیش این مار در باقی عمر خود با مسائل کلیه دست به گریبان بوده اند.

هزار پای غول پیکر (Giant Centipede)

اگر شما با یک هزار پای معمولی هم روبرو شوید، تا حدودی وحشت زده می گردد. اما بهتر است بدانید این هزارپای تایلندی گاهی تا حدود 30 سانتی متر طول دارد! در واقع این مخلوق بی شباهت به هزارپای غول پیکر ساکن جنگل های آمازون نیست.

این موجود همچنین به عنوان هزارپای جنگلی آسیایی یا هزارپای سرقرمز چینی هم شناخته می گردد. این بندپای عجیب اغلب در مکان های مرطوب و تاریکی همچون زیر صخره ها یا زیر شاخ و برگ درختان زندگی می نماید. هزار پا غول پیکر همانگونه که از نامش پیدا است، جثه ای بزرگ و قابل توجه داشته و نیش آن درد شدیدی را برای قربانی به ارمغان می آورد که ممکن است 4 الی 5 روز طول بکشد.

پاهای جلویی هزار پا به صورت نیش تغییر شکل پیدا نموده اند. سم این بندپا به اندازه ای موثر است که باعث فلج موجودات کوچک تر همچون ماهی ها می گردد. این سم همچنین مسائل متعددی را برای کوکان خردسال یا حتی افراد مسن و سالخورده ایجاد می نماید. نیش این گونه اگرچه به صورت معمول باعث مرگ انسان نمی گردد، اما در عین حال بسیار دردناک و آزاردهنده است، پس بهتر است حین گشت و گذار در جنگل های تایلند مراقب خود و عزیزان تان باشید.

ببرماهی غول پیکر

غواصی در آب های ساحلی تایلند یک جذابیت بی نظیر است، اما بهتر است حتما حین غواصی مراقب خود باشید. یکی از خطرات همیشگی حضور ببرماهی است. ببرماهی غول پیکر می تواند در عین حال بسیار بامزه باشد، اما بهتر است بدانید حملات آن ها به غواصان به ویژه هنگامی که احساس خطر نمایند، بسیار دردسرآفرین خواهد بود.

ببرماهی به ویژه در هنگام بلوغ جنسی به مراتب خطرناک تر هم ظاهر می شوند. غواصان ادعا می نمایند این ماهی پیش از حمله کردن خود را به آن ها رسانده، به پهلو چرخیده و با چشم های مهره مانند خود به آن ها زل ده است.

دندان های این ماهی به اندازه ای تیز است که می تواند به راحتی به داخل لباس های مخصوص غواصی نفوذ کند. از سوی دیگر این مخلوقات گاهی حتی به گوش غواصان هم حمله ور شده اند. از سوی دیگر سمی با نام سیگاتوکسین (ciguatoxin) حین حمله از ماهی به بدن قربانی منتقل می گردد که در صورت عدم توجه و درمان به موقع، باعث ایجاد عفونت های جدی می گردد. ببرماهی ها همچنین از ضربه زدن به غواصان نیز ابایی نداشته و گاهی غواصان را ناک اوت نموده و با خراشیدگی و کبودی های بزرگ به حال خود رها نموده اند.

یه انتها نخستین بخش این مطلب رسیدیم. امیدوارم تا به اینجا از مطالعه آن و همراهی با ما لذت برده باشید. به هر حال باید پذیرفت تایلند، این مقصد گردشگری معروف و محبوب در کنار جاذبه های طبیعی و تماشایی خود، زیستگاه گونه های خطرناکی است که آشنایی با آن ها شاید شما را از خطرات موجود مصون نگاه دارد. نباید فراموش کنید در بخش بعدی این مطلب نیز همراه ما باشید تا با دیگر مخلوقات خطرناک و کشنده این سرزمین آشنا شویم.

منبع: کجارو / wanderwisdom.com
انتشار: 15 آذر 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: estekhdamjadid.ir شناسه مطلب: 512

به "تایلند و خطراتی که نمی توان نادیده گرفت (قسمت اول)" امتیاز دهید

2 کاربر به "تایلند و خطراتی که نمی توان نادیده گرفت (قسمت اول)" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تایلند و خطراتی که نمی توان نادیده گرفت (قسمت اول)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید