رهبر: خانه 25 متری با فرهنگ ایرانی اسلامی مغایرت دارد، مشکل مسکن چطور حل می گردد؟!

به گزارش مجله استخدام جدید، رئیس کانون سراسری انبوه سازان کشورگفت: زمانی مشکل مسکن حل می گردد که برای بخش مسکن برنامه مستمری داشته باشیم وسالانه بین 1 تا 2 میلیون مسکن به انضمام هفت سال احتیاج ساخته نشده در دولت آقای روحانی خانه بسازیم!

رهبر: خانه 25 متری با فرهنگ ایرانی اسلامی مغایرت دارد، مشکل مسکن چطور حل می گردد؟!

جهت دریافت خدمات خرید اینترنتی درب ضد سرقت با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان ارائه دهنده بهترین درب ضد سرقت ایرانی و خارجی میباشد.

گروه اقتصادی خبرنگاران، مسکن موضوعی نیست که یک زمانی بیاید، در بازار هیجانی به پا کند و تا زمان دیگر دست از سر مردم بردارد، چرا که مسکن سقف سر مردم، محل زندگی، پناه اشک ها و لبخند ها و گرمای دور همی خانواده هاست، لذا نمی توان از این مساله عبور کرد هر چند دولت آقای روحانی هفت سال از اصلی ترین احتیاج مردم گذشت و این ماه های آخر به یاد مسکن و یافتن راه حلهایی، چون ساخت مسکن استیجاری یا فراوری واحد های 25 تا 40 متری افتاده است. ایرج رهبر؛ رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن کشور در این مصاحبه شرایط مورد توجه انبوه سازان برای مشارکت در ساخت طرح خانه های استیجاری را با ما مطرح نموده است.

درباره طرح مسکن استیجاری نظرتان مثبت است یا منفی؟ آیا انبوه سازان برای همکاری با دولت مترصد کسب امتیازات خاصی هستند؟

طرح مسکن استیجاری زمانی واقعا کلید می خورد که دولت به وعده های خود عمل کند و وعده ها و تعهد هایی که به انبوه سازان و سرمایه گذاران می دهد با اصول سرمایه گذاری و سودی که باید عاید انبوه ساز یا سرمایه گذار گردد منطبق باشد. تامین بخشی از منابع اقتصادی یا اعطای زمین رایگان یا ارزان قیمت به انبوه سازان از جمله شرایط ساخت مسکن استیجاری است. در صورتی که زمین از سوی دولت و منابع اقتصادی از سوی سرمایه گذاران بخش خصوصی و انبوه سازان تامین گردد با توافق بر سر قیمت مصوب امکان ساخت واحد های مسکونی و تحویل آن ها برای اجاره دادن به دولت میسر می گردد، لذا دراین صورت دولت می تواند عهده دار مسوولیت اجاره دادن واحد های مسکونی گردد. به هر حال ساخت واحد های استیجاری منوط به همکاری همه جانبه دولت با انبوه سازان است اگر دولت در اعطای زمین رایگان یا منابع بانکی تسهیلات و حمایت لازم را به عمل بیاورد و تسهیلات مناسبی را در اختیار سازندگان قرار دهد، قطعا سازندگان با مسوولیت و سرمایه گذاری خود ساخت مسکن را برعهده می گیرند و می توانند خود نیز موضوع اجاره دادن را مدیریت نمایند، به هر حال دو سناریو برای ساخت و نحوه اجاره دادن واحد های مسکونی به مردم پیش روی ما واقع شده است که هر دو دارای راه حل عملیاتی است.

بیشتر بخوانید:

بانک ها بازیگر اصلی و ذی نفع افزایش نرخ مسکن

دولت ورشکسته نمی تواند مشکل گرانی خانه را حل نماید

افزایش 40 درصدی عوارض ساختمان بدترین تصمیم در بدترین زمان بود

در چه صورتی انبوه سازان در ساخت واحد های استیجاری روی خوشی به دولت نشان نمی دهند؟مساله زمین در ساخت مسکن آن هم واحد های مسکونی استیجاری برای سرمایه گذار و انبوه ساز مساله مهمی است، به عبارتی دولت باید در سرمایه گذار و انبوه ساز برای فراوری مسکن استیجاری رغبت ایجاد کند، به این معنا که دولت بابت زمین پولی دریافت نکند چرا که بخش مهمی از هزینه ساخت مسکن هزینه زمین است یا اینکه اگر دولت خواستار فروش زمین ارزان است، پول زمین را به صورت اقساطی و در دراز مدت دریافت کند، اعطای تسهیلات ارزان قیمت به انبوه سازان برای ساخت خانه های ارزان قیمت و استیجاری برای ارائه به متقاضیان در پیشرفت امر ساخت و ساز خانواده های استیجاری بسیار لازم است، اگر دولت در زمینه محور های عنوان شده با انبوه سازان همکاری کند قطعا بخشی از مشکل مسکن به نوعی در شکل ارائه واحد های استیجاری حل می گردد، اما در مجموع اگر مشوقی وجود نداشته باشد مسلما سرمایه گذاران برای وارد کردن سرمایه خود به بازار ساخت واحد های استیجاری تمایلی از خود نشان نمی دهند.

آیا این راه حل می تواند بخشی از مشکل مسکن را حل نماید؟

هر اقدام حمایتی توسط دولت حوزه ساخت و ساز مسکن صورت بگیرد اقدام بسیار خوبی است چرا که حل مساله مسکن حل یکی از عظیمترین چالش های اقتصادی کشور به شمار می رود. به هر حال، هر چند فراوری مسکن خوب است به دلیل اینکه در زندگی مردم یک ضرورت به شمار می رود نباید با سیاست های این دولت یا آن دولت از فرایند فراوری خارج گردد، لذا زمانی مشکل مسکن حل می گردد که برای بخش مسکن برنامه مستمری داشته باشیم و با توجه به میانگین احتیاج کشور که سالانه بین 1 تا 2 میلیون است البته با پر کردن جای خالی واحد های مسکونی که در هفت سال گذشته ساخته نشده و دولت در این باره اقدامی صورت نداده است می توانیم مشکل مسکن را حل و مسکن را در ریل صحیح و مناسبی قرار دهیم.

به نظر شما با اجاره واحد های استیجاری راه برای مالک شدن مردم و خانه دارشدنشان باز می گردد؟

مالکیت مسکن نه تنها در ایران بلکه در همه جای دنیا مورد توجه مردم است، یعنی همه دوست دارند مالک خانه خود باشند، اما مساله مالکیت در فرهنگ ما ریشه دار تر از سایر مناطق دنیاست، لذا مردم به دنبال خانه دار شدن هستند. متاسفانه اقتصاد کشور به گونه ای مدیریت شده که درکوتاه مدت امکان خانه دار شدن را از همه اقشار جامعه گرفته است، طرح فراوری واحد های استیجاری طرح خوبی یا مقدمه خوبی برای پاسخ دادن به فرهنگ مالکیتی است که در فرهنگ عمومی ما نهادینه شده است؛ لذا ساخت واحد های استیجاری به صورت موقتی و کوتاه مدت بخصوص اگر در اختیار زوج های جوان قرار داده گردد طرح خوبی و پیش زمینه خوبی برای تسهیل فرایند خانه دار کردن مردم بخصوص زوج های جوان است.

دولت عنوان نموده که برای حل مشکل مسکن با ساخت واحد های 25 تا 40 متری در شهر های عظیم می توان بخشی از این احتیاج را پوشش داد به نظر شما ساخت واحد هایی دراین اندازه و مقیاس با توجه به فرهنگ و شیوه زندگی ایرانیان پاسخگو خواهد بود؟

مساله مهمی که در پس پرده این خانه های با متراژ پایین خوابیده است معضلات اجتماعی است که قطعا متعاقب ساخت این خانه ها خانواده ها و جامعه را درگیر می نماید. به هر حال تعداد زیادی واحد 25 تا 40 متری در مجتمع های مسکونی ساخته می گردد لذا خانوار های زیادی باید کنار هم زندگی نمایند که این مساله می تواند مسائل زیادی را دراین مجتمع ها ایجاد کند. از سوی دیگر زندگی کردن برای خانواده در واحد 25 تا 40 متری بسیار سخت است، ضمن اینکه این واحد ها اگر به غیر از استفاده خانواده ها و زوج های جوان خرید و فروش شوند و مسائل غیر اخلاقی در کنار گوش خانواده هایی که مجبور به زندگی دراین واحد های کوچک هستند اتفاق بیفتد باز هم تبعات فرهنگی و اخلاقی شدیدی به جامعه و متقاضیان این واحد ها که درقالب خانواده هستند وارد می گردد. واحد های کوچک متراژ در بسیاری از کشور های دنیا متقاضیان خاص خود را دارد، از سوی دیگر فرهنگ ما با فرهنگ کشور های غربی و حتی شرقی مثل ژاپنی ها که حتی زیر پله یا زیر شیروانی زندگی می نمایند بسیار متفاوت است لذا این واحد ها خاص فرهنگ ما نیست و اگر ساخته گردد در مدت زمان محدود و کوتاهی می تواند جوابگوی احتیاج یک زوج جوان باشد در غیر این صورت زندگی در چنین واحد هایی بسیار سخت و ملال آور است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 4 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: estekhdamjadid.ir شناسه مطلب: 1073

به "رهبر: خانه 25 متری با فرهنگ ایرانی اسلامی مغایرت دارد، مشکل مسکن چطور حل می گردد؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رهبر: خانه 25 متری با فرهنگ ایرانی اسلامی مغایرت دارد، مشکل مسکن چطور حل می گردد؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید