طرز تهیه شیر پلو
به گزارش مجله استخدام جدید، شیر پلو یک غذای آذری است که به آن سوتی پلو هم می گویند. آذری ها به شیر سوت می گویند به همین علت این غذا در بین خودشان به سوتی پلو معروف است. برای تهیه این غذا از شیر بیشتر از آب استفاده می گردد. معمولا این غذا در تبریز و اردبیل در روز چهارشنبه سوری سرو می گردد.
این غذا را می توانید با ماهی دودی یا خرما و کشمش سرخ شده سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.
در آن به اندازه کافی زعفران و دارچین بریزید تا عطر و بوی آن در خانه بپیچد. در ادامه با طرز تهیه شیر پلو آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه شیر پلو
- گلاب یک سوم پیمانه
- آب پیاز به اندازه لازم
- آب دو پیمانه
- خلال پسته یک پیمانه
- پیاز داغ یک پیمانه
- فیله مرغ 500 گرم
- دارچین یک دوم قاشق چایی خوری
- کشمش پلویی یک پیمانه
- نمک یک قاشق چای خوری
- زعفران یک قاشق چای خوری
- شیر چهار پیمانه
- کره 200 گرم
- برنج سه ونیم پیمانه
طرز تهیه شیر پلو
مرحله اول
فیله های مرغ را با نمک، زعفران و آب پیاز مزه دار کنید.
مرحله دوم
برنجتان را از نیم ساعت قبل داخل آب جوش قرار دهید تا خیس بخورد.
مرحله سوم
نیم لیتر آب و شیر را در قابلمه بریزید تا بجوشد.
مرحله چهارم
آب برنج را خالی کنید و آن را داخل شیر بریزید، نمک، زعفران و گلاب را هم به آن ها اضافه کنید.
مرحله پنجم
نیمی از شیر که تبخیر شد، کره را به آن اضافه کنید و بگذارید بماند تا شیر کاملاً جذب برنج گردد. 35 دقیقه دم کنی روی آن قرار دهید تا برنج بپزد.
مرحله ششم
کشمش را با کمی کره و دارچین داخل تابه ای سرخ کنید.
مرحله هفتم
فیله های مرغ مزه دار شده را سرخ کنید و بعد آن را در کره تفت دهید.
مرحله هشتم
برنج پخته شده را در ظرف مورد نظر بریزید و کشمش، پیاز داغ و خلال پسته را روی برنج بریزید و تزیین کنید، فیله های مرغ را هم روی برنج قرار دهید.
منبع: کتاب کاله