همایش موزه و دانش آموز در موزه ملی ایران برگزار گردید
به گزارش مجله استخدام جدید، همایش موزه و دانش آموز، روز دوشنبه 19 آذر 97 با همکاری مشترک معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران و موزه ملی ایران در سالن همایش های موزه باستان شناسی و هنر اسلامی موزه ملی ایران برگزار گردید.
به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی موزه ملی ایران، این همایش در راستای آشنایی دانش آموزان با موزه ها و میراث فرهنگی شهر خود، غنی سازی اوقات فراغت و بالا بردن سطح آگاهی نسبت به هویت ملی به واسطه شناخت بیشتر در حوزه های تاریخی و فرهنگی دانش آموزان برگزار گردید.
این نشست با حضور ولی الله شجاع پوریان، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، حسن خلیل آبادی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، دلاور بزرگ نیا، مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان تهران، سیداحمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران، جبرئیل نوکنده، مدیر موزه ملی ایران، مهدی سیف، رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران، فریدون عموزاده خلیلی، مشاور بچه ها و امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، جمعی از مدیران و مشاورین وزارت آموزش و پرورش ، شهرداری تهران، و دانش آموزان و علاقمندان به این حوزه در سالن همایشهای موزه باستان شناسی و هنر اسلامی موزه ملی ایران برگزار گردید.
مهدی سیف، رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران ضمن سپاسگزاری از حضور مدعوین و دانش آموزان گفت: فلسفه طرح موزه و دانش آموز نوعی فرهنگ سازی می باشد که با رجوع به تاریخ گذشته به آن پی می بریم.
او اضافه نمود: ارجاع دانش آموزان به تاریخ و موزه باعث آشنایی هرچه بهتر آنها با فرهنگ موزه و سوق دادن خانواده ها با این فرهنگ می شویم.
سیف در ادامه گفت: در شهرداری طرح های بسیاری ایجاد شده که از جمله طرح شهردار مدرسه، همیار پلیس و طرح های دیگری که شاهد پیروزیت انها بودیم و امیدواریم این طرح نیز جزو طرح های پیروز باشد.
جبرئیل نوکنده، مدیر موزه ملی ایران نیز ضمن ابراز خرسندی از میزبانی موزه ملی ایران از این همایش بزرگ گفت: موزه ملی ایران در راستای وظایف خود، گروه کودک و نوجوان را به عنوان یکی از اصلی ترین مخاطبان خود برشمرده و برای دستیابی به اهداف عالیه خود نه تنها ازهیچ کوشش و استفاده از امکانات موجود در این مجموعه دریغ نمی کند، بلکه در صدد است تا در یک حرکت جمعی و بهره مندی از توان و تخصص سایر دست اندرکاران این حوزه گام های موثری را بردارد. تعامل با آموزش و پرورش استان تهران، شهرداری تهران، نشانی بر این مدعا است.
نوکنده در خصوص اهم برنامه های صورت گرفته در زمینه بچه ها و نوجوانان در موزه ملی ایران گفت: برگزاری نشست های تخصصی حوزه کودک و نوجوان، هدایت و همراهی گروه های بازدید دانش آموزی از موزه های ایران باستان و موزه باستان شناسی و هنر اسلامی ایران، برگزاری کارگاه های بازدید ویژه نمایشگاه های داخلی و خارجی، آموزش مربیان، برگزاری کارگاه های هنری و نمایش نتایج آن ها در قالب نمایشگاه، همیاری در تدوین کتب درسی و تامین منابع علمی، و همچنین در رویداد بزرگ نمایشگاه لوور در تهران، یکی از بخش های بسیار مورد توجه نمایشگاه آثار حجمی بچه ها شش تا هشت ساله ای بود که بر اساس آثار این نمایشگاه ساخته شد.
مدیر موزه ملی ایران در خصوص خدمات ارائه شده به بچه ها و نوجوانان نابینا، به برگزاری نمایشگاهی از آثار هنری نوجوانان نابینا، طراحی و ساخت رمپ در موزه باستان شناسی و هنر اسلامی ایران اشاره کردند و از اختصاص دادن بخش های ویژه ای برای این بچه ها و نوجوانان نابینا در بازسازی موزه جدید ایران باستان خبر دادند.
جبرئیل نوکنده، مدیر موزه ملی ایران در سرانجام ضمن تشکر از حضور مدعوین، از شهرداری تهران تشکر کرد و گفت: شهرداری تهران با همه چالش ها و مسائل، حرکت های نوینی را در بخش فرهنگی پیش رو گرفته که به طور یقین این تعامل نهادهای دولتی و غیر دولتی و بهره مندی از امکانات، موزه و آموزه هایش را برای بچه ها و نوجوانان جذاب تر نموده و به عنوان تجربه ای ماندگار در ذهنشان باقی و در رفتارشان متبلور خواهد شد.
سخنران بعدی این همایش فریدون عموزاده خلیلی مشاور بچه ها و امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران بود که در ابتدا از منظر دانش آموزان درخصوص موزه و میزان علاقه به بازدید از موزه ها سخن گفت و اضافه نمود: باید به دانش آموزان حق داد که تصویرشان از موزه، تصویر تاریخی و جذابی نباشد. متاسفانه ما نتوانستیم ظرفیت های موزه هایمان را به صورت روایت گونه گره بزنیم تا زمانیکه بچه ها موزه را بازدید می نمایند درگیر روایت شوند و علاقه و جذابیت موزه و بازدید در ذهنشان حک گردد.
مشاور بچه ها و امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران گفت: موزه صرفاً برای نشان دادن اشیاء و داستانهایی که فراموش شده هستند نیست و در دل همه آنها روایتی عمیق نهفته است، که در صورت بالا بردن آگاهی دانش آموزان، اشتیاق برای بازدید نیز بیشتر خواهد شد.
عموزاده خلیلی در انتهای سخنانش برگزاری جشنواره های متنوع، مسابقه برای دانش آموزان را راهی برای پررنگ تر شدن موزه ها دانست و اضافه نمود: اگر راوی داستان موزه ها و اشیا، خودِ دانش آموزان باشند قدرت تخیل و روایت درستشان باعث جذاب تر شدن بازدیدشان از موزه خواهد شد.
ولی الله شجاع پوریان معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ضمن ابراز خوشحالی از حضور خود در این همایش گفت: در معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری سعی بر این داشته ایم تا به وظایف اصلی مان برگردیم. یکی از این وظایف برقراری ارتباط آحاد مختلف مردم و جامعه با میراث فرهنگی، داشته های میراث فرهنگی، میراث ملموس و ناملموس آن است.
او خاطر نشان کرد: ما کوشش میکنیم بتوانیم با آموزش و پرورش و دستگاه های دیگر از جمله میراث فرهنگی پیوند و ارتباط موثر برقرار سازیم.
در سرانجام این مراسم ضمن اهدای کتاب شهر تهران به دانش آموزان حاضر در سالن، دانش آموزان و میهمانان مراسم از موزه ایران باستان و موزه باستان شناسی و هنر اسلامی موزه ملی ایران بازدید کردند.
منبع: میراث آریا