غلظت بیش از حد نیترات در برخی صیفی جات
به گزارش مجله استخدام جدید، نتایج یک پژوهش نشان می دهد که به نظر می رسد غلظت نیترات در سیب زمینی، خیار، گوجه، کاهو و ترب بیش از حد مجاز و بیشتر از حد قابل تحمل مصرف روزانه است.
به گزارش خبرنگاران، این پژوهش که از طریق محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام است، ضمن تعیین اندازه آلاینده های آلی ناشی از استفاده از آفت کش ها، نیترات و فلزات سنگین در صیفی جات شهر مشهد می تواند اندازه ریسک سلامت انسان در مواجهه با این آلاینده ها در برخی از محصولات کشاورزی را محاسبه کند. این نتایج می تواند پایه ای برای پژوهش های آینده در زمینه ارتقاء شاخص های سلامت محصولات کشاورزی باشد.
نتایج این مطالعه نشان داد: میانگین غلظت نیترات در سیب زمینی، خیار، گوجه، کاهو و ترب بیش از حد مجاز و بیشتر از حد قابل تحمل مصرف روزانه است. همچنین میانگین اندازه آفت کش ها (دیازینون، فن پروپاترین، کلروپیریفوس، و دلتامترین) و سرب، آرسنیک و مس در کاهو بیش از حد مجاز مصرف روزانه تعیین شده است.
بر اساس اعلام پایگاه نتایج پژوهش های سلامت، همچنین، این نتایج بیانگر شرایط نامطلوب رفتار ایمنی کشاورزان و آگاهی و نگرش آنها نسبت به استفاده صحیح از سموم است بنابراین جهت ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی و مصرف کنندگان توجه به عواملی که مستقیم روی رفتار ایمن و آگاهی کشاورزان اثر می گذارد، دارای اهمیت است. این عوامل شامل تدوین یک برنامه آموزشی مناسب جهت ارتقاء آگاهی، نگرش، مهارت ها، اکتساب مفاهیم برای کشاورزان است که به نوبه خود سبب افزایش کیفیت تغییر رفتار پیش گیرانه در حیطه ایمنی شود.
نتایج حاصل از این تحقیق که از طریق سیده بلین توکلی ثانی اجرا شده، اندازه ریسک سلامت انسان در مواجهه با این آلاینده ها در برخی از محصولات کشاورزی را محاسبه کرده است که می تواند پایه ای برای دستور العمل ها و پژوهش های آینده در زمینه ارتقاء شاخص های سلامت محصولات کشاورزی در کشور در بخش محیط زیست انسانی و صنایع غذایی باشد.
در نهایت نتایج حاصل از این تحقیق می تواند پایه و اساسی برای تدوین یک برنامه آموزشی مناسب باشد که می تواند کشاورزان را به توسعه مهارت ها، ارزش ها، اکتساب مفاهیم و اطلاعات و تصمیم گیری برساند و سبب افزایش کیفیت تغییر رفتار پیش گیرانه در حیطه ایمنی شود.
منبع: جام جم آنلاین